Google+
Home » Invatamant » Profesorii înscriși la definitivat au fugit de proba scrisă. 53 de candidați au absentat ori s-au retras din examen

Profesorii înscriși la definitivat au fugit de proba scrisă. 53 de candidați au absentat ori s-au retras din examen

Aproape o treime din cei 180 de profesori din județ înscriși la examenul de definitivat din acest an au absentat ori s-au retras din examenul susținut ieri, când a avut loc proba scrisă. Cei mai mulți au preferat să se retragă după prima oră de la publicarea subiectelor, așa cum prevede metodologia, pentru ca tezele să nu le fie notate.

Proba scrisă a examenului de definitivat în învățământ i-a speriat pe mulți din profesorii din județul nostru care deciseseră ca în acest an să-și ia prima treaptă profesională. Drept dovadă este numărul mare de candidați care, deși au susținut inspecțiile la clasă pe parcursul anului școlar, nu au avut curajul să se mai prezinte la proba scrisă ori s-au retras la o oră de la publicarea subiectelor, cu posibilitatea de a nu li se nota tezele.

”Este dreptul lor de a se retrage, prevăzut de metodologia de examen, la fel ca și la concursul de titularizare. Nu am avut niciun fel de incident pe durata celor patru ore de examen, iar majoritatea profesorilor a predat tezele spre sfârșitul celor patru ore de examen”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Cristiana Botan.

Din cei 180 de candidați înscriși la definitivat, 18 profesori nu s-au prezentat deloc la examen, iar alți 35 s-au retras după prima oră.

Primele rezultate vor fi afișate pe 24 iulie, la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, în zilele de 24 iulie, după afișarea rezultatelor, și 25 iulie, până la ora 14.00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro în data de 27 iulie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: