Google+
Home » Administratie » Centenarul, un bun pretext de stors bani publici pentru activități culturale și artistice

Centenarul, un bun pretext de stors bani publici pentru activități culturale și artistice

de Mihaela NICULESCU

Vânzoleală mare, miercuri, în ședința de Consiliu Local Bârlad, după ce consilierilor li s-a pus în față un proiect de hotărâre în afara ordinii de zi, referitor la încheierea unui parteneriat între Primăria Bârlad și o întreprindere individuală ce are ca profil de activitate organizarea de evenimente artistice.

Pretențiile firmei, reprezentată la ședință de învățătoarea Mihaela Bădrăgan, li s-au părut exagerate membrilor legislativului local și în consecință nu au votat proiectul. În baza colaborării ce ar fi urmat să aibă loc, Primăria trebuia să pună la dispoziție, gratuit, stadionul municipal, pentru desfășurarea unor spectacole, dar să îi și aloce din bugetul local 5.000 de lei, bani pentru realizarea de materiale publicitare. Consilierilor li s-a părut un efort prea mare din partea municipalității, atâta vreme cât aceste facilități nu s-ar fi reflectat într-o reduce a prețului biletului, nu tocmai la îndemâna celor mai mulți bârlădeni.

Mihaela Bădrăgan le-a explicat consilierilor că un ajutor din partea Primăriei ar fi fost binevenit, întrucât sumele pe care firma organizatoare de spectacole trebuia să le achite pentru prestația artiștilor sunt destul de mari, de peste 25.000 de euro. În spectacolul ce urma să fie organizat pe 30 august, de Ziua limbii române, în an centenar, urmau să evolueze pe scena stadionului municipal mai mulți artiști de muzică populară, acompaniați de orchestra condusă de Nicolae Botgros. Acesta rămâne un artist foarte scump, care nu face rabat de la onorariu, cu toate că este cetățean de onoare al Bârladului.

Firma reprezentată de Mihaela Bădrăgan este cea care a inițiat în urmă cu doi ani un spectacol ce se dorea a deveni tradiție la Bârlad, „Sărbătoarea salcâmului”. Prima ediție, organizată pe stadionul municipal, a fost un eșec financiar, firma organizatoare constatând că încasările nu au fost suficiente pentru plata artiștilor, utilităților, dar și pentru chiria stadionului. A doua ediție, desfășurată în acest an, s-a mutat de pe stadionul municipal în sala Teatrului „Victor Ion Popa”.

Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei, declara în urmă cu câteva luni reporterului nostru că Primăria va organiza începând de la anul, pe cont propriu, „Sărbătoarea salcâmului”. A, dacă și Consiliul Local va fi de acord.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: