Home / Social / Creștere alarmantă în județ a cazurilor de intoxicație cu pesticide și insecticide. Autoritățile trag un semnal de alarmă

Creștere alarmantă în județ a cazurilor de intoxicație cu pesticide și insecticide. Autoritățile trag un semnal de alarmă

Numărul cazurilor de intoxicație cu pesticide și insecticide a crescut alarmant în ultima lună, ceea ce-i determină pe reprezentanții autorităților să tragă un semnal de alarmă. În această direcție, primarii au fost avertizați să le comunice locuitorilor din județ să fie mult mai atenți în special cu privire la modul de depozitare al acestor substanțe extrem de toxice.

Semnal de alarmă tras de autorități, după ce numărul cazurilor de intoxicație, mai ales involuntară, cu pesticide și insecticide a crescut semnificativ în județ, culminând cu acel deces al fetiței de doi ani de la Văleni. Pentru a preveni, pe cât posibil, apariția unor noi posibile astfel de cazuri nedorite, primarii au fost sfătuiți să transmită în comunitățile lor ce măsuri de precuție trebuie luate de către populație.

În ultima lună, am avut o serie de tragedii din cauza depozitării necorespunzătoare a acestor substanțe toxice. Aici este vorba și de o neglijență a celor care folosesc pesticidele și insecticidele. Toate apelurile au culminat cu decesul acelei fetițe de doi ani de la Văleni. De aceea, cred că este necesar să transmitem populației câteva măsuri ce ar trebuie luat pentru a preveni astfel de situații”, a declarat prefectul Eduard Popica.

În această direcție, un medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui le-a explicat primarilor cum trebuie să procedeze populația în cazul în care se confruntă cu cazuri de intoxicație cu insecticide și pesticide. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

Două fete dispărute dintr-un centru din Bârlad al Protecției Copilului, găsite hoinărind prin Tecuci

Două fete de 13 și 16 ani, aflate în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: