Home / Justitie / Hoții de la Vanbet au intrat, parcă, în pământ. Ancheta poliției bate pasul pe loc, deși există înregistrări video

Hoții de la Vanbet au intrat, parcă, în pământ. Ancheta poliției bate pasul pe loc, deși există înregistrări video

de Crina BUTA

Dacă în cazul celor 60.000 lei furați din firma Vanbet, Cătălin Lihor și-a primit pedeapsa, ancheta bate pasul pe loc în cazul celui mai mare jaf din această firmă, când 11 miliarde de lei vechi au fost furați cu tot cu seiful care cântărea 250 de ķilograme. Jaful a avut loc în dimineața zilei de 11 iunie, fiind descoperit de un angajat al firmei. Deși zecile de polițiști care au venit la fața locului au ridicat amprente, înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere din exteriorul firmei și au luat declarații și amprente tuturor angajaților din acel sediu, hoții sunt de negăsit.

Se pare că nici un indiciu nu îi conduce pe polițiști către banda de hoți care au făcut pagube serioase în firma patronului Fănel Bogos. Aceiași situație este și la punctul de lucru din Bucești, județul Galați, unde în aprilie au fost furați 800.000 lei ( 8 miliarde lei vechi), doar că aici, birourile nu erau dotate cu camere video.

„Hoții nu au fost identificați. Se desfășoară anchete în acest caz”, ne-a declarat Silvia Manta, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Poliției Județene Vaslui.

In cazul spargerii de la Banca, imaginile au arătat un grup de câțiva indivizi cu cagule pe cap. Aceștia au pătruns în clădire urcându-se pe o țeavă de la instalația de aer condiționat și spărgând un geam. Ajunși în interior, au luat toate birourile la răscolit până au găsit „comoara”: un seif de 250 de kilograme în care se aflau banii pentru salariile angajaților, nici mai mult, nici mai puțin de 1.100.000 lei.

Se pare că hoții și-au planificat spargerea din timp, fiind pregătiți să facă față ”condițiilor” dificile de sustragere a banilor: au cărat după ei niște cauciucuri pe care le-au așezat la baza clădirii, pentru a amortiza căderea seifului de la etaj.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: