Google+
Home » Social » ITM Vaslui – depozit de carnete de muncă

ITM Vaslui – depozit de carnete de muncă

În ultimele două luni doar 43 de persoane din județul nostru și-au ridicat carnetele de muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

Salariații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui sunt nevoiți să depoziteze și să gestioneze mii de cărți de muncă neridicate de salariații din județul Vaslui. Situația nu este de ieri, de azi, ci de șapte ani de zile

“La data de 30.06.2018 exista un număr de 7795 carnete de muncă neridicate de titulari, situația pe punctele de lucru fiind următoarea: Vaslui: 4185 carnete de munca, Bârlad: 2050, Huși: 1560. Având în vedere numărul mare de carnete de muncă aflate în gestiunea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui și neridicate de foștii salariați ai agenților economici din județul Vaslui, rugăm titularii sau, după caz, împuterniciții acestora să se prezinte la sediul ITM Vaslui și la punctele de lucru ale inspectoratului din municipiile Bârlad și Huși, potrivit apartenenței teritoriale, în vederea ridicării carnetelor de muncă. Menționăm că potrivit art. 279, alin.1 din Codul Muncii vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă”, a precizat Alin Mocanu, inspector șef adjunct în cadrul ITM Vaslui.

Comparând cu situația carnetelor de munca de la data de 30 aprilie, reiese că, în ultimele două luni, la punctul de lucru de la Vaslui s-au prezentat pentru a-și lua carnetul 28 de persoane, la Bârlad numai patru persoane, iar la Huși 11 persoane.

Pentru angajatori, înmânarea carnetelor de muncă se va face către reprezentantul legal al unității care se va prezenta cu ștampila unității (sau către altă persoană împuternicită, în scris, de către reprezentantul legal). La rândul lor, angajatorii trebuie să restituie carnetele titularilor.

În prezent evidența salariaților nu mai este ținută prin intermediul carnetelor de muncă, ci obligatoriu în mod informatizat, respectiv cu ajutorul Registrului Electronic de Evidență al Salariaților. Acesta poate fi accesat de către angajator cu ajutorul unei parole, când face o angajare sau când încheiate raporturile de muncă ale unui angajat. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: