Google+
Home » Administratie » Primarii din județ nu au unde să îngroape cadavrele porcilor cu pestă porcină africană

Primarii din județ nu au unde să îngroape cadavrele porcilor cu pestă porcină africană

Primarii din județ au fost ”trași de urechi” de reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui că nu au comunicat locațiile în care pot să îngroape cadavrele porcilor cu pestă porcină în cazul în care ar apărea focare de boală. Autoritățile cred în continuare că nu este de glumă cu această epidemie care creează deja probleme în Tulcea și Brăila.

Autoritățile trag un nou semnal de alarmă în ceea ce privește pesta porcină africană. Cei avertizați de această dată sunt primarii de județ, reuniți de prefectură chiar cu acest scop, de a li se aduce la cunoștință obligațiile pe care le au pentru a fi pregătite să intervină în cazul în care situația o impune.

Nu avem focare de boală, însă trebuie să fim precauți pentru că acestea există deja la câteva sute de kilometri. Riscurile sunt foarte mari și la noi în județ, mai ales că boala provine din țările estice ale continentului. Trebuie avut în vedere că avem graniță cu Republica Moldova, iar boala se transmite prin mistreții care trec în număr din ce în ce mai mare granița”, a transmis primarilor prefectul Eduard Popica.

Până la această dată, doar 18 din cele 86 de primării din județ au transmis către DSVSA Vaslui locațiile în care ar putea fi îngropate cadavrele porcilor în cazul aparițiilor focarelor de boală. De aceea, autoritățile locale au fost avertizate că trebuie să comunice cât mai urgent acele zone care ar putea fi folosite ca locuri de neutralizare a animalelor moarte din cauza pestei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: