Google+
Home » Sport » Trei handbaliști vasluieni dispută Campionatul European de Tineret

Trei handbaliști vasluieni dispută Campionatul European de Tineret

Handbaliștii vasluieni Ionuț Broască (inter dreapta), Dragoș Hanțaru (centru) și Alexandru Ionescu (pivot), toți legitimați la CSM Bacău, au fost convocați la Echipa Națională de Tineret, care dispută după o pauză de opt ani Campionatul European.

Vasluienii și-au câștigat un loc în lotul de 18 jucători cu care vor aborda aventura europeană antrenorii Sandu Iacob (fost principal la HC Vaslui) și Bogdan Voica, după ce au pus umărul, prin evoluții constante și solide, la promovarea echipei lor pe pe prima scenă a handbalului românesc. CSM Bacău va evolua în acest sezon al Ligii Zimbrilor pentru că a terminat sezonul trecut pe primul loc în seria ei din Divizia A, cu maxim de puncte.

România a fost plasată în grupa A, în compania Islandei, Germaniei și Suediei. Vasluienii au înfruntat ieri reprezentativa Islandei, urmând ca astăzi să dea piept cu Germania, de la ora 14.00. Duminică de la ora 16.00 va urma și testul cu Suedia. Primele două echipe vor juca apoi în turneul 1-8, iar ultimele două vor evolua în turneul 9 – 16.

Echipa condusă de Sandu Iacob și Bogdan Voica și și-a propus ca obiectiv o clasare între cele mai bune 11 națiuni. Acest lucru înseamnă calificarea la Campionatul Mondial de tineret programat de anul viitor, dar și o depășire a performanței realizate de generația lui Șandru, Criciotoiu și Ghiță în 2010, adică locul 13.

”Obiectivul cel mai mic ar fi să venim între primele 11 la Campionatul European. În urma acestei participări, am putea avea beneficii mici, dar și benefii mult mai mari. Depinde doar de felul cum ne vom prezenta și vom lupta. Sunt jucători în lot care au evoluat mai mult, fie că a fost vorba de liga a doua, fie că au jucat la echipe de Liga Națională. Dar faptul că au jucat constant, asta se vede în evoluții. Sunt clar niște jucători pe care ne bazăm și ceilalți, normal, trebuie să crească pentru că scopul principal al echipelor de tineret este să dea jucători pentru prima reprezentativă. Dar asta se face în timp”, a declarat selecționerul Sandu Iacob.

Lotul României pentru Campionatul European de handbal Under 20

Portari: Dumitru Rusu (CSM Bacău), Eduard Duman (CSU Suceava), Cristian Niculai (Academia Minaur)

Extreme dreapta: Daniel Pop (Potaissa Turda), Ciprian Aungurenci (CSM București), David Kereki (U Cluj)

Inter dreapta: Ionuț Broască (CSM Bacău)

Centri: Andrei Buzzle (FC Barcelona), Călin Căbuț (Minaur Baia Mare), Dragoș Hanțaru (CSM Bacău)

Interi stânga: Zsolt Mihaly (Oroshaza), Teodor Pințoiu (Potaissa Turda)

Extemă stânga: Andrei Alexandru (HC Dobrogea Sud Constanța), Sergiu Makaria (Academia Minaur), Andrei Drăgan (CSM Bacău)

Pivoșți: Daniel Susasu (HCDS Constanța), Alexandru Ionescu (CSM Bacău), Daniel Fekete (Tatabanya)

Antrenori: Sandu Iacob, Bogdan Voica (antrenori) (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: