Home / Sport / Atleta bârlădeană Larisa Talpiș este vicecampioană națională

Atleta bârlădeană Larisa Talpiș este vicecampioană națională

Atleta Larisa Talpiș, pregătită la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad de profesorul Lucian Bolgar, a devenit sâmbătă vicecampioană națională. Aceasta a luat argintul după ce a trecut a doua linia de sosire la proba de 800 de metri, la etapa finală a Campionatului Național de Juniori 3, cu timpul de 2:16.51 minute. Lipsa de experiență și-a spus cuvântul pentru că învingătoarea face atletism de mai bine de trei ani, față de cele câteva luni ale Larisei.

Bârlădeanca a făcut o figură frumoasă și la proba de 400 de metri, unde a terminat pe locul cinci, deși a condus ostilitățile până aproape de finalul cursei. Aici a reușit și un personal best, terminând proba în 59.83 secunde.

“La proba de 400 a avut culoarul opt și asta a dezavantajat-o, faptul că era prima pe turnantă. Dacă ar fi fost pe culoarul unu vedea concurentele și putea lua medalie. Ar fi guvernat altfel cursa dacă putea vedea ce e în spate. Așa a plecat foarte tare și s-a simțit asta, pe ultima sută nu a mai putut controla cursa. Chiar și așa este un rezultat fantastic, deoarece la cursa anterioară reușise să scoată un timp de 63 de secunde. La proba de 800 de metri a condus cursa aproape integral. Aici a fost o cursă tactică, lucru care a derutat-o. Nu a mai avut până acum decât curse întinse. Nu înțelegea de ce adversarele nu trec de ea și până la urmă a pierdut la mustață aurul. Larisa e de viitor, este incredibil de talentată. A obținut prima ei medalie la doar trei luni și jumătate de când practică atletismul. Progresează fantastic de la cursă la cursă. Pe lângă că are calități native sportive are și ambiție, e o luptătoare. Are toate ingredientele necesare pentru a se afirma și a obține și alte medalii , chiar de aur. E un lucru îmbucurător că Bârladul are rezultate în atletism la toate categoriile de vârstă, la fiecare competiție avem măcar un copil care se afirmă și luăm medalii”, a declarat pentru Est News Lucian Bolgar, profesor de atletism la CSS Bârlad.

O altă sportivă pregătită la CSS de Lucian Bolgar a reușit două clasări în primele 10. Sorana Țuțu a obținut locul șase la proba de 2.000 metri obstacole, trecând linia de sosire după 8:03.18 minute. La cursa de 800 metri a fost a 10-a care a terminat proba, cu timpul de 2:35.93 minute. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Atletico Madrid, lovită de o nouă tragedie! După Radomir Antic, a murit o altă legendă a spaniolilor

Atletico Madrid nu va ieși cu bine din această ...

COVID-19, aliatul lui Gigi Becali: „Credeți că lui Djokovic îi mai arde de fotbal?!” Argumentul prin care patronul FCSB speră să-i fure titlul CFR-ului

FCSB se apropie de al cincilea sezon fără titlu ...

Partida România – Belgia, care trebuia să se joace la Botoșani, amânată pentru o dată necunoscută. Ce decizii a mai luat Rugby Europe

Meciurile din ultima etapă a Rugby Europe Championship 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: