Google+
Home » Justitie » Penitenciarul Vaslui, vizitat de sindicaliști de la mai multe pușcării din Republica Moldova

Penitenciarul Vaslui, vizitat de sindicaliști de la mai multe pușcării din Republica Moldova

Penitenciarul Vaslui a fost vizitat, la sfârșitul săptămânii, de 30 de sindicaliști de la mai multe pușcării din Republica Moldova, în perspectiva încheierii unui acord de colaborare între sindicate. Oaspeții au vizitat și unitatea de detenție vasluiană pentru a vedea atât condițiile de cazare ale deținuților cât și pe cele de muncă în care își desfășoară activitatea angajații penitenciarului.

O delegație de 30 de sindicaliști de la Penitenciarul nr. 9 Pruncul din Chișinău, Penitenciarul nr. 7 Bender dar și din alte închisori din Republica Moldova a vizitat Penitenciarul Vaslui, sub coordonarea Larisei Frija, președintele Asociației Sindicale din Penitenciarele din Basarabia.

Întâlnirea a fost organizată de reprezentanții Sindicatului Megas din cadrul Penitenciarului Vaslui care, împreună cu directorul unității, i-au întâmpinat pe vizitatori cu pâine și sare, conform tradiției. Ulterior, delegația a mers la clubul unități, acolo unde i-a fost prezentată o scurtă istorie a Penitenciarului Vaslui, clasificarea, regimurile și categoriile deținuților ce sunt custodiați.

Cum era și firesc, s-au purtat discuții și despre activitățile sindicale desfășurate de Sindicatul Megas de la înființare și până în prezent, rolul sindicatelor în sistemul penitenciar din România. Totodată, s-a luat în calcul și posibilitatea încheierii pe viitor a unui protocol de colaborare între Sindicatul Megas Vaslui și sindicatele din sistemul penitenciar din Republica Moldova”, ne-a declarat președintele Sindicatului Megas Vaslui, Gabriel Mititelu.

Spre finalul vizitei, oaspeții au fost duși pentru a vizita secțiile de deținere, cabinetul medical și sala de tratament a deținutilor, magazinul alimentar pentru persoanele private de libertate, biblioteca, camera pentru acordare vizită on-line deținuti, birouri supraveghetori și birouri pavilion administrativ. Scopul a fost acela ca delegația să vadă atât condițiile de cazare ale deținuților cât și pe cele de muncă în care își desfășoară activitatea angajații penitenciarului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: