Google+
Home » Administratie » Primarii din județ, chemați la ședință pentru a li se explica cum va fi cu groapa de gunoi de la Roșiești

Primarii din județ, chemați la ședință pentru a li se explica cum va fi cu groapa de gunoi de la Roșiești

Primarii din județ se vor întâlni, astăzi, la Centrul de Afaceri Vaslui cu cei din conducerea Asociația de Dezvoltare Intracomunitară pentru a discuta despre ceea ce va însemna noul sistem de management al deșeurilor din județ. Și asta după ce, cel puțin teoretic, groapa ecologică de la Roșiești ar trebui să intre în funcțiune chiar din această săptămână.

Preluarea platformei de depozitare a deșeurilor de la Roșiești de către operatorul din București care a câștigat licitația încă de anul trecut va constitui principalul subiect ce va fi abordat la întâlnirea membrilor Asociației de Dezvoltare Intracomunitară (ADIV). Cei vizați sunt în principal cei 86 de primari de municipii, orașe și comune din județ cărora li se va explica cum va funcționa sistemul și care vor fi primele măsuri pe care edilii vor trebui să le ia urgent.

Mâine (n.red.) – se va împlini termenul de contestații a autorizației de mediu a celor de la Romprest. Practic, la ora aceasta vorbim de o groapă ecologică funcțională. Însă, pentru ca sistemul de management să fie operațional trebuie ca și operatorii zonali să-și obțină autorizațiile de mediu și licențele ANRSC și, în același timp, să preia inventarul platformelor, pubelelor și mașinilor aferente pentru a putea funcționa. Totodată, săptămâna viitoare (n.red-aceasta) se va face și recepția finală a stațiile de transfer și predate operatorului Romprest”, ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan.

Ședința ADIV este considerată vitală de cei din conducerea CJ pentru buna funcționare a sistemului de management al deșeurilor pentru că, pe lângă asociație, fiecare unitate administrativ teritorială va trebui să se implice în actualizarea hotărârilor de consiliu local privind predarea bunurilor pe care le-au primit de la Consiliul Județean în acest proiect.

Vom putea vorbi de un proiect încheiat atunci când sistemul integrat de management al deșeurilor va fi funcțional, ceea ce înseamnă atât groapa ecologică cât și operarea efectivă, dar mai ales închiderea gropilor de gunoi existente în județul nostru. Toate aceste lucruri sunt imperios necesare până la 31 decembrie 2018”, a conchis Trifan. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: