Home / Social / Tabăra de Vară de la Dealu Mare, o lecție de viață pentru voluntarii „Myosotis”

Tabăra de Vară de la Dealu Mare, o lecție de viață pentru voluntarii „Myosotis”

de Mihaela NICULESCU

Mai sunt două zile până la încheierea taberei de vară „Myosotis”, care a avut succes și în acest an. Peste 30 de copii și câțiva adulți cu dizabilități au petrecut câteva zile de relaxare în care au socializat, dar au participat și la activități de dezvoltare a abilităților, sub îndrumarea voluntarilor Asociației „Myosotis” din Bârlad.

Prin rotație, timp de patru zile, 18 copii cu diferite dizabilități, de la Casa Esme, 12 copii defavorizați din mediul rural, dar și câțiva adulți de la Casa Trandafirilor, au participat la diferite ateliere, jocuri, activități antrenante, care au urmărit dezvoltarea unor abilități în rândul participanților, copii cu vârste între 15 și 19 ani. Le-au fost alături 35 de voluntari, care au pregătit din timp tabăra, au montat corturile și cele două drapele (al României și al Asociației Ghidelor și Ghizilor), au pus la punct baza logistică și absolut toate detaliile, astfel încât totul să fie pregătit în momentul sosirii beneficiarilor.

„Anul acesta, Tabăra de Vară „Myosotis” a ajuns la cea de-a XVII-a ediție și pentru prima oară s-a desfășurat la Dealu Mare, într-o zonă aflată în perimetrul Ocolului Silvic Bârlad. De obicei, această tabără avea loc la Popasul Dobrina, dar unitatea a fost vândută unui alt proprietar care a început lucrări de reabilitare, așa că am fost nevoiți să ne reorientăm. Mulțumim celor de la Ocolul Silvic Bârlad pentru sprijinul oferit. Ca de fiecare dată este o bucurie pentru noi să vedem cât de implicați sunt voluntarii Myosotis, elevi ai liceelor bârlădene, în misiunea specială pe care o au, aceea de a interacționa cu copii cu deficiențe de intelect, copii cu autism, etc și de a-i antrena în tot felul de activități benefice, cu caracter terapeutic. Voluntariatul este o metodă eficientă de responsabilizare a tinerilor și ne bucurăm că tot mai mulți elevi de liceu sunt dispuși să se desprindă de confortul de acasă, de familie, să stea departe de calculator și să vină în tabără pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Împreună cu Loredana Dobrin, psiholog în cadrul centrului <<Casa Esme>>, suntem mulțumiți că și în acest am tabăra și-a atins scopul”, ne-a declarat Mihai Popa, director al Asociației „Myosotis”.

Cu toate că tabăra s-a desfășurat la doar câțiva kilometri de Bârlad, peisajul deosebit de frumos, liniștea și ieșirea din mediul urban, i-au încântat de-a dreptul atât pe voluntari cât și pe beneficiari.

Cristina Pricope este unul dintre cei 35 de voluntari selectați pentru Tabăra de Vară de anul acesta și deși a absolvit liceul speră ca și la anul să revină în tabără.

„Sunt pentru a treia oară voluntară în această tabără și pot spune că am ceva experiență. Astfel de tabere mă relaxează, pentru că îmi place să lucrez cu copiii. Am lucrat cu copii mai mari și cu copii mici cu handicap grav și nu am luat totul ca pe o povară ci ca pe o lecție de viață. Încurajez toți elevii de liceu să devină voluntari și să participe la acest experiment care este Tabără de Vară <<Myosotis>>. Pe lângă satisfacții deosebite în munca alături de copii speciali, voluntarii își vor reaminti de copilărie. În tabără ne-am făcut prieteni noi, am învățat multe despre orientarea în pădure, cum să montăm un cort, cum este să te închini la un altar amenajat n mijlocul naturii, cum să gătim în pădure, cum să ne descurcăm cu mijloace puține și totuși să fim fericiți și utili”, ne-a mărturisit Cristina Pricope.

Miercuri, toți voluntarii se vor întâlni la finalul taberei, vor strânge toate lucrurile din tabără și apoi se vor distra. Chiar dacă focul de tabără a fost aprins în fiecare seară, cel de la finalul ei va fi mult mai spectaculos. Unii voluntari deja știu că vor veni și la anul în tabără, alții se vor mai gândi, dar, cu siguranță, în cele din urmă nu vor rezista tentației.

Tabăra de Vară „Myosotis” a fost organizată cu sprijinul financiar al Asociației „Myosotis” (peste 2.000 de lire sterline) și în colaborare cu Asociația Ghidelor și Ghizilor din România dar și cu The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, patronată de principesa Margareta.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: