Home / Sanatate / Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită

Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită

Un număr foarte mare de carduri de sănătate ar urma să expire în perioada următoare, motiv pentru care a fost prelungit, cu doi ani, termenul de valabilitate pentru toate cardurile emise până în iulie 2018.

Termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 s-a prelungit de la cinci la șapte ani, anunță Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS ) Vaslui. Aceeași durată de valabilitate o vor avea și cardurile emise după 1 august 2018.

Prelungirea valabilității este posibilă deoarece certificatele digitale înscrise pe cipurile cardurilor naționale de sănătate au o valabilitate de șapte ani, ceea ce va permite Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate să recunoască valabilitatea cardurilor pentru un interval de încă doi ani după termenul inscripționat pe suprafața de plastic a documentelor emise anterior datei de 31 iulie 2018.

Măsura va face o economie de circa 270 milioane lei, prin degrevarea bugetului de stat de cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi în perioada anilor 2018 – 2019. Fondurile respective urmează să fie direcționate spre alte cheltuieli din domeniul sănătății publice.

Potrivit reprezentantilor CJAS Vaslui, vor primi noi carduri de sănătate toate persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani sau care dobândesc calitatea de asigurat conform reglementărilor legale în vigoare. Totodată s-au amânat până la 1 ianuarie 2019 termenele pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019. Măsura a fost adoptată deoarece se impune un interval suplimentar de pregătire a Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate pentru testarea și implementarea soluțiilor informatice care să asigure funcționalitatea optimă a noilor prevederi ale Contractului-cadru. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: