Home / Administratie / 40 de ani de la înființarea Poliției de Frontieră Vaslui

40 de ani de la înființarea Poliției de Frontieră Vaslui

Polițiștii de frontieră din județ au aniversat astăzi Ziua Poliției de Frontieră Române și concomitent, 40 de ani de la înființarea Batalionului 159 Grăniceri Huși, pe 1 iunie 1978.

De atunci și până astăzi, unitatea a trecut prin mai multe transformări și organizări. Pe 24 iulie 1997, Batalionul primește denumirea de ”Petru Rareș”, iar doi ani mai târziu se înființează Sectorul 159 Poliție de Frontieră ”Petru Rareș” Huși, subordonat Direcției 3 Poliție de Frontieră ”Moldova” Iași. În anul 2000, instituția se reorganizează, din nou, primind denumirea de Inspectorat Județean al Poliției de Frontieră Vaslui. Din 2011, inspectoratele județene dispar, fiind transformate în servicii teritoriale, coordonate de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Aniversarea Zilei Poliției de Frontieră Române a găsit structura într-o formă flexibilă, adaptată la o continuă schimbare și la pretențioasele cerințe europene. Acest lucru se datorează nenumăratelor modificări ale schemei de personal, care s-au făcut, mai ales, în ultimii ani. În plus, polițiștii de frontieră vasluieni au înțeles că trebuie să ofere climatul necesar de securitate în această perioadă tulbure la nivel internațional. Țin să mulțumesc tuturor șefilor structurilor de cooperare din județ, pentru sprijinul acordat în îndeplinirea misiunilor și în mod special domnului prefect și domnului președinte al Consiliului Județean Vaslui. Colegilor le transmit un călduros La Mulți Ani și le urez sănătate lor și familiilor lor”, a spus cms. șef Vasile Cernat, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Conducerea instituției a oferit, în final, diplome aniversare colaboratorilor și unor polițiști de frontieră care s-au evidențiat în ultimul an de activitate. Nu au fost uitați nici polițiștii ieșiți la pensie, care au primit diplome aniversare. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat reținut pentru că nu a respectat hotărârea judecătorească

Polițiștii vasluieni au reținut un ...

Bărbat reținut de polițiștii din Negrești pentru că conducea fără permis și sub influența alcoolului

Un negreștean a fost reținut ...

Mandate de executare puse în aplicare de polițiștii vasluieni

În cadrul activităților desfășurate zilele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: