Google+
Home » Administratie » Centrul Județean de Excelență Vaslui va deveni funcțional

Centrul Județean de Excelență Vaslui va deveni funcțional

Includerea Centrului Județean de Excelență în Rețeaua Școlară a municipiului Vaslui va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Local de vineri, 27 iulie. Menirea acestui centru este de a susține și stimula elevii cu rezultate la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale, de a selecta, pregăti și promova noi elevi capabili în vederea obținerii de performanțe la diferite discipline și a se adapta în mod util la noile cerințe ale pieței muncii.

Instituția a fost înființată în aprilie 2018, va funcționa cu personalitate juridică și va avea sediul în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

Vor face parte din acest Centru Județean de Excelență, ce va deveni funcțional în perioada imediat următoare, elevii olimpici și premianți de la diferite concursuri naționale și internaționale precum și elevii cu rezultate excelente la învățătură. Aceștia vor beneficia de asistență calificată, focalizată pe aptitudinile și nevoile lor de instruire.

Activitatea centrului se finanțează din veniturile proprii ale primăriei, precum și din sponsorizări și donații. Activitatea constă în elaborarea și aplicarea de politici și strategii pentru selecția, pregătirea și motivarea elevilor capabili de performanță, precum și a cadrelor didactice.

Inspectoratul Scolar Județean (ISJ) Vaslui a întocmit deja un necesar de finanțare estimat pentru 2018. Organigrama Centrului Județean de Excelență Vaslui va fi aprobată de ISJ Vaslui, cu încadrarea strictă în numărul de posturi finanțate de la bugetul local. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: