Google+
Home » Justitie » Comerțul ilegal, în atenția polițiștilor vasluieni

Comerțul ilegal, în atenția polițiștilor vasluieni

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui i-au luat la bani mărunți sâmbătă și duminică pe comercianții din municipiul Vaslui și orașul Negrești, precum și din comunele învecinate acestora, pentru combaterea faptelor ilicite de comerț și de evaziune fiscală.

Polițiștii au efectuat verificări la 68 de agenți economici și au controlat 48 de autovehicule. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate 42 au fost pentru încălcări ale prevederilor legii privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Alte 10 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor legii pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, legii privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult, al legii privind dreptul de autor și drepturile conexe și ordonanței de urgență privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În cadrul acțiunii au fost confiscate sume de bani și bunuri în valoare de 520 de lei. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: