Home / Administratie / Deși tratează Bȃrladul cu pene de curent zilnice și stȃlpi care stau să le cadă oamenilor în cap, Delgaz Grid primește frecvent gratuități de la primărie

Deși tratează Bȃrladul cu pene de curent zilnice și stȃlpi care stau să le cadă oamenilor în cap, Delgaz Grid primește frecvent gratuități de la primărie

Pe lȃngă desele întreruperi în furnizarea energiei electrice, care le dau bătăi de cap locuitorilor de pe tot cuprinsul județului Vaslui, bȃrlădenii au de îndurat și neglijența echipelor care ar trebui să se ocupe de infrastructura Delgaz Grid, distribuitorul de electricitate și gaze naturale.

Un exemplu grăitor în ceea ce privește batjocura cu care sunt tratați contribuabilii care, deși își plătesc facturile la timp, în fiecare lună, au parte de ore întregi de beznă, este starea stâlpilor de electricitate, care și-au pierdut verticalitatea și prevestesc pericole pentru pietoni și mașini deopotrivă.

Că angajații Delgaz Grid nu au nimic împotriva stȃlpilor acrobatici ne-a convins mesajul unui bȃrlădean responsabil, care se întreabă pe un grup de socializare dedicat locuitorilor din municipiul Bȃrlad: “Chiar trebuie să se întâmple ceva, să se rezolve problema stâlpului din Țuguiata???? Are un an și jumătate de când este așa, de la zăpada din aprilie anul trecut!!!?? (21.04.2017)”.

Stȃlpul înclinat la aproape 30 de grade leagă mai multe cabluri de tensiune care au rezistat zăpezii apoase din aprilie 2017, dar despre care nu avem nicio garanție că vor trece cu bine de iarna viitoare. În plus, cum vara aceasta este capricioasă, o ploaie abundentă, însoțită de vȃnt puternic, poate să culce oricȃnd la pămȃnt stȃlpul de electricitate.

Dacă angajaților Delgaz Grid le trebuie mai mult de un an și jumătate pentru a sesiza problemele din teren, de la nivelul municipiului Bȃrlad, nu la fel se întȃmplă cu reprezentanții administrației locale, care reacționează prompt cȃnd vine vorba despre acest distribuitor de electricitate și gaze naturale.

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect care a vizat tocmai darea în folosință gratuită a unei suprafețe de teren către Delgaz Grid S.A. Este vorba despre 37 mp, situați pe străzile Ion Codrescu nr. 88, Anastasie Panu nr. 19, Cpt. Grigore Ignat – lot 6 și Grahilor nr. 10B, puși la dispoziție în vederea executării lucrărilor de modernizare, înlocuire, extindere și branșamente electrice.

E adevărat, darea în folosință s-a făcut cu respectarea prevederilor Legii energiei electrice nr. 123 din 2012, cu modificările și completarile ulterioare, care prevăd dreptul de uz și servitute legală asupra terenurilor și altor bunuri proprietate publică, pentru realizarea de lucrări și intervenții din domeniul energiei electrice. La fel de adevărat este și faptul că, la terminarea lucrărilor, beneficiarul este obligat să aducă la forma inițială trama stradală, trotuarul sau spațiul verde. Dar, așa cum știu și bȃrlădenii, obligațiile înscrise pe hȃrtie sunt una, realitatea din teren e, aproape întotdeauna, alta.

Bȃrladul este cunoscut pentru vechimea rețelelor de energie electrică, situație care a condus de foarte multe ori la producerea de avarii. În plus, rețelele electrice existente nu mai fac față consumului din ce în ce mai mare, după cum se arată în expunerea de motive care a însoțit proiectul de hotărȃre aprobat de consilierii bȃrlădeni.

Totuși, niciunul dintre aceste lucruri nu l-a determinat pe primarul Boroș să ia atitudine, în mod public, în relația cu Delgaz Grid! Ba, mai mult, la sfȃrșitul anului trecut, la inițiativa edilului-șef, Consiliul Local Bârlad i-a făcut cadou acestei firme, în urma unei așa-zise negocieri, o investiție de peste 200.000 euro, din bugetul local.

Astfel, aproximativ 10 miliarde lei vechi, din taxele și impozitele bârlădenilor, vor fi cheltuite pentru realizarea proiectului privind «Extinderea conductei de gaze naturale pe străzile din cartierul Deal II, din municipiul Bârlad». Cine sunt beneficiarii? 290 de familii care locuiesc în acest cartier, adică numai jumătate din numărul celor care populează cartierul Deal II. Printre ele, și familia primarului Dumitru Boroș. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: