Home / Administratie / GOSCOM SA Vaslui scade tarifele de salubrizare

GOSCOM SA Vaslui scade tarifele de salubrizare

Facturile care vor emise către populație și agenții economici, pentru serviciile de salubrizare din luna iulie, vor fi mai mici cu circa 18%.

Iminenta deschidere a gropii ecologice de la Roșiești aduce vești bune de la operatorul de salubrizare din municipiul Vaslui. Populația și agenții economici vor plăti mai puțin pentru serviciile de salubrizare.

“Necesitatea modificării tarifului este cauzată, în principal, de scăderea numărului de kilometri până la depozitul de deșeuri menajere și implicit a costurilor cu combustibili, lubrifianți, piese de schimb etc.”, se arată în memoriul tehnico-justificativ al GOSCOM SA, care va fi prezentat în ședința Consiliului Local Vaslui, de vineri , 27 iulie.

Astfel, prețurile și tarifele serviciilor de salubrizare pentru populație scad cu 18,8 %, de la 11 lei, la 9 lei/ persoană, iar tarifele pentru agenții economici scad cu 18,15%, de la 110,88 lei/mc, la 90,76 lei/mc. (fără TVA). Tariful pentru transportul și depozitarea deșeurilor la depozit scade cu 29,33% , de la 68,6 lei/mc. la 48,48 lei/mc. (fără TVA).

Ultima modificare a prețurilor pentru serviciile practicate de SC GOSCOM SA Vaslui a avut loc pe 26 aprilie 2018. Atunci tariful lunar a fost majorat cu 13%, de la 9,7 lei/persoană, la 11 lei de persoană, pentru populație, și tot cu 13% pentru agenții economici, de la 97,83 lei/ metrul cub (fără TVA), la 110,88 lei/mc. (fără TVA). Unul dintre motivele care au dus la creșterea tarifului a fost creșterea cheltuielilor pentru transportul și depozitarea deșeurilor (1.250 tone lunar) în localitatea Muchea, județul Brăila.

Noile tarife urmează a se aplica prestațiilor ce se vor efectua către populație și agenții economici începând cu luna iulie 2018, plătibile începând cu luna august.

Goscom SA are încheiate 37.000 de contracte cu populația municipiului Vaslui și 1.184 de contracte cu persoanele juridice din Vaslui. Serviciul de salubrizare a estimat o cantitate de un metru cub pe an pentru persoanele fizice și o cantitate de 23.000 de metri cubi pe an pentru agenții economici, conform rapoartelor de producție ale societății. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La spitalul din Bârlad se fură pe rupte

Se fură ca în codru ...

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Pentru ce solicită bani europeni întreprinzătorii vasluieni? De la service-uri auto la saloane de coafură, patiserii și activități recreative

Afacerile tipic românești, înființate cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: