Home / Sport / Premieră județeană: un adolescent de 12 ani, campion mondial la arte marțiale, pe BJJ No Gi

Premieră județeană: un adolescent de 12 ani, campion mondial la arte marțiale, pe BJJ No Gi

România are pentru prima dată în istoria sa un campion mondial la Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) No – Gi. Bârlădeanul Alberto Diea, de 12 ani, este campion mondial la această disciplină de arte marțiale. Clubul “Fight Club Titans” Bârlad a participat în weekend cu cinci sportivi la Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) Junior World Gi and No – Gi Championships, iar Alberto a reușit performanța supremă, cucerirea titlului de campion mondial. Este al treilea titlu de campion mondial la arte marțiale cucerit de un bârlădean, după reușitele obținute de Rareș Mîrzac și Silvia Burcă la Kempo.

La competiția cu nivel foarte ridicat care a avut loc la Wolverhampton (Anglia) au luat startul 1.700 de copii. Bârlădeanul a reușit să fie cel mai bun din lume după ce a reușit două victorii la -44 kilograme, No – Gi, (fără kimono, fiind astfel imposibil procedeul de a te agăța de vestimentația adversarului pentru a-l doborî). Alberto Diea a urcat pe podium și la BJJ cu Gi, cucerind bronzul tot la -44 kg.

Jiu Jitsu Brazilian, cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu) sau Gracie Jiu Jitsu, este o artă marțială și un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangularilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în față unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat pentru auto-apărare, pentru aspectul competițional (gi și no gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Marțial Arts sau MMA).

Alberto Diea este elev în clasa a VII-a C la Școala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad. Pe lângă seriozitatea cu care abordează actul educațional, la doar 12 ani a reușit o performanță unică în România. Până la isprava sportivului de la “Fight Club Titans” Bârlad  în țara noastră maximul atins la BJJ No – Gi era titlul de campion european. Bârlădeanul, care înainte de artele marțiale și-a încercat norocul cu fotbalul, dă dovadă de o perseverență și o poftă de performanță fantastice. Cu patru – cinci antrenamente pe săptămână și o dietă corespunzătoare a reușit să slăbească  10 kilograme pentru a fi într-o formă cât mai bună pentru competiții. Este foarte dedicat și nu lipsește de la niciun stagiu de pregătire. Din fericire are parte de sprijinul deplin al familiei sale și în această nouă direcție pe care și-a ales-o acum un an și șase luni de zile. Nu a uitat însă nici de fotbal, pe care îl mai practică din când în când pentru a-și îmbunătăți condiția fizică.

“Fight Club Titans” Bârlad, parte din ICON România, a cucerit în total 10 medalii la Campionatul Mondial de BJJ din Anglia, pe lângă titlul mondial cucerind șase titluri de vicecampioni mondiali și trei medalii de bronz.

Pușcașu Fabrizio (10 ani) a devenit dublu vicecampion mondial, la No – Gi, -26 kg. disputând trei meciuri, iar la Gi, -24 kg. patru partide.

Daniel Andrei Rusu  (11 ani) a devenit și el dublu vicecampion mondial, la No – Gi, -32 kg. disputând două meciuri, iar la Gi, -34 kg. trei partide.

Alexandra Larisa Țibuleac (10 ani) a devenit vicecampioană mondială la No – Gi, -40 kg. și a luat bronzul la Gi, -38 kg. după trei meciuri.

Mihai Gheghici (6 ani) a devenit vicecampion mondial la No – Gi, -22 kg. după două lupte și a cucerit și bronzul la Gi, -24 kg. după trei partide.

“Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute. După două zile de concurs am reușit să cucerim câte două medalii de fiecare copil și unele cu greutate, culminând cu performanța reușită de Alberto. BJJ este un sport atât pentru adulți cât și pentru copii. Dezvoltă abilități sociale și fizice, spiritul de echipă, performanța fizică, agilitatea mentală, dezvoltarea caracterului și a personalității, lucruri pe care orice părinte ar trebui să și le dorească pentru copilul lui. Mulțumesc sportivilor pentru efortul depus la această competiție. De asemenea le sunt recunoscător părinților acestora pentru încurajarea copiilor de a face sport și sprijinul acordat. Mulțumesc și celor care ne susțin și au făcut posibilă această performanță. Many thanks to ICON Kids Luton, Slough and MK”, a declarat pentru Est News Marian Rădoi, unul din antrenorii de la “Fight Club Titans” Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: