Home / Administratie / Iată cum vor fi cheltuiți banii la noul Club Sportiv Municipal Vaslui și ce norme de hrană vor primi sportivii

Iată cum vor fi cheltuiți banii la noul Club Sportiv Municipal Vaslui și ce norme de hrană vor primi sportivii

Clubul Sportiv Municipal Vaslui va avea un buget de 550.000 de lei până la sfârșitul lui 2018 și de 1.600.000 de lei/an, în 2019, 2020 și 2021.

Nou înființata entitate, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Vaslui va avea un buget de 1.600.000 de lei pe an, iar până la sfârșitul lui 2018 va primi 550.000 de lei, dacă consilierii locali vor aproba acest buget în ședința de vineri, 27 iulie.

Aflat în subordinea Consiliului Local , CSM Vaslui va purta toată răspunderea pentru modalitatea de gestionare a fondurilor în bugetele de venituri și cheltuieli, dar și în stabilirea prioritizării efectuării plăților.

Tot în ședința de vineri vor fi aprobate și normele financiare ale CSM Vaslui. La categoriile de cheltuieli eligibile ce pot fi efectuate pentru realizarea acțiunilor sportive au fost trecute cheltuielile de transport, de cazare, de masă, pentru achiziționarea de materiale și echipamente sportive, medicale și pentru controlul doping dar și cheltuielile privind alimentația de efort, privind plata arbitrilor, medicilor și a altor persoane. Potrivit acestor norme, se asigură transportul sportivilor la competiții cu orice fel de tren, aceștia putând utiliza și vagonul de dormit dacă distanța este mai mare de 300 de kilometri. Sportivilor li se decontează deplasarea cu avionul (clasa economică), cu navele de călători (clasa I), cu mijloace de transport în comun sau cu autoturismul proprietate personală. Cazarea se va face în moteluri, campinguri, pensiuni sau hoteluri de până la categoria trei stele inclusiv, în funcție de nivelul sau importanța competiției, dar se poate aproba pe baza documentelor justificative, plata cheltuielilor de cazare peste plafoanele prevăzute de normele legale în vigoare.

Cheltuielile zilnice de masă pentru acțiunile sportive organizate în țară se diferențiază pe categorii de acțiuni. Astfel, pentru competițiile interne norma de hrană va fi de până la 45 de lei /persoană (pentru competiții de nivel comunal orășenesc sau municipal) până la 50 de lei de persoană pentru competițiile județene, 60 de lei/persoană pentru competițiile interjudețene și 85 lei/persoană va fi norma de hrană pentru competițiile naționale.

În plus, la toate acțiunile de pregătire sportivă și la competițiile sportive, CSM Vaslui poate asigura sportivilor băuturi răcoritoare în valoare de 10 lei/persoană/joc sau reuniune.

Pentru asigurarea unei alimentații corespunzătoare efortului depus în pregătire, sportivii pot beneficia de alimentație de efort (în alimente) de 1.000 lei/lună pentru sportivii din loturile olimpice/paralimpice și naționale și de 700 de lei (în alimente) pentru ceilalți sportivi legitimați (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui investește în dezvoltare 180 milioane de lei, prin cele 17 proiecte PNDL 2

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, ...

Criza de pubele a blocat preluarea serviciului de salubritate în zonele Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU Preluarea de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: