Home / Administratie / Lecția de ”civilizație” dată de sute de oameni din județ, care se ocupă de educarea copiilor fără familii: hei-rup și geamuri sparte la împărțirea voucherelor de vacanță

Lecția de ”civilizație” dată de sute de oameni din județ, care se ocupă de educarea copiilor fără familii: hei-rup și geamuri sparte la împărțirea voucherelor de vacanță

de Mihaela NICULESCU

Reprezentanții de la Bârlad ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost nevoiți să ia măsuri după ce, luni, asistenții maternali profesioniști veniți să își ridice voucherele de vacanță au luat cu asalt sediul direcției, de pe Bulevardul Epureanu.

Îmbulzeală, hei-rup, gălăgie, agresivitate, obiecte distruse, geamuri sparte – iată cum poate fi descris, în câteva cuvinte, bâlciul creat la Complexul de Servicii Comunitare nr. 1. Ca la cozile la pâine, pe vremea comuniștilor, acolo unde numai cine-i călca în picioare pe alții avea șansa de mânca. Diferența este că acum, nimeni nu poate rămâne pe dinafară, voucherele fiind un drept al fiecărui angajat din sistem.

Ieri, ca urmare a atitudinii necivilizate și a circului neașteptat pe care l-au făcut cei mai mulți dintre cei care s-au prezentat luni pentru a-și ridica tichetele de vacanță, oameni în mâinile cărora statul a pus îngrijirea și educarea copiilor fără familii, conducerea instituției a decis ca asistenții maternali să intre în clădire pe rând, în grupuri de câte 15.

Nu toți au privit cu ochi buni această măsură. În timp ce unii au considerat potrivită decizia conducerii, alți asistenți maternali care au copii în plasament s-au declarat nemulțumiți de faptul că au fost ținuți la poartă, în picioare. Cei mai mulți au considerat restricționarea accesului ca o măsură jignitoare la adresa lor.

Bine le-a făcut, trebuia sa spargă mai mult! De ce ne poartă pe drumuri, când puteau foarte bine domnii de la birouri să distribuie tichetele asistentului social de caz, care apoi să le împartă asistenților maternali? Noi am venit de la țară și acum suntem nevoiți să așteptăm la poartă ca milogii.”, ne-a declarat o asistentă maternală din mediul rural.

Prin restricționarea numărului de persoane din instituție, distribuirea tichetelor de vacanță a decurs în condiții normale ieri, când toți cei interesați au intrat în posesia voucherelor.

Asistenții maternali profesioniști vorbesc pe la colțuri că tichetele de vacanță, deși sunt nominale, sunt folosite la unitățile de cazare și de alte persoane care le-au primit de la cei care erau îndreptățiți să le folosească. Unii asistenți maternali, în special din mediul rural, au anunțat deja, în grupurile lor de cunoscuți, că vor încerca să le valorifice pentru a obține bani. De la anul însă, aceste tichete nu vor mai fi distribuite, angajații DGASPC, urmând să primească bani sub forma celui de al 13-lea salariu.

La nivelul județului Vaslui sunt aproximativ 1.500 de asistenți maternali profesioniști, circa 600 dintre aceștia fiind din Bârlad și comunele arondate.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor de coronavirus din România: Situația la minut din județe. Persoanele infectate, în carantină și monitorizate

O hartă interactivă care oferă în timp real numărul ...

”Pandemie” demografică. Județul Vaslui a pierdut în ultimii șapte ani nu mai puțin de 11.746 persoane

de Dănuț CIOBANU  Evoluția demografică a județului Vaslui din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: