Google+
Home » Invatamant » Vaslui, în topul rușinii la examenele de definitivat. Aproape 40% dintre profesori nu au promovat

Vaslui, în topul rușinii la examenele de definitivat. Aproape 40% dintre profesori nu au promovat

Promovabilitatea la examenul de definitivat din acest an a fost de 60,63% în județul nostru, cu cinci procente mai mare față de anul trecut înainte de contestații și mult sub media națională care a fost mai mare cu peste 10%. Niciun profesor nu a luat nota zece, însă doi au fost notați cu 3 și 4.

Comic este că șefii învățământului vasluian sunt mulțumiți, având în vedere că nici în anii din urmă nu s-au obținut promovabilități mai bune. Cea mai mică notă a fost de 3,7, fiind a unui învățător. La polul opus sunt trei teze notate cu 9,7 puncte, la disciplinele arte vizuale, cultură civică și religie ortodoxă.

Procentajul de promovabilitate este unul bun. Cei care s-au prezentat la acest examen au dovedit că își merită locul la catedră și, de aceea, trebuie să ne bucurăm că Vasluiul câștigă cadre didactice pregătite”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Cristiana Botan.

Declarația vine în contextul în care județul Vaslui este pe penultimul loc în topul național, mai slabi decât profesorii vasluieni fiind cei din Covasna, procentajul promovabilității fiind aici de 57%.

Profesorii pot depune contestații până miercuri, la ora 14.00. Rezultatele finale se afișează, pe 27 iulie, la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: