Home / Administratie / Șomerii vasluieni înregistrați recent la AJOFM pot primi 1.000 de lei, neimpozabili

Șomerii vasluieni înregistrați recent la AJOFM pot primi 1.000 de lei, neimpozabili

Șomerii înregistrați la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de trei luni, ulterior datei înregistrării la agenție, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă.

Prima de activare se acordă în două tranșe egale. Jumătate din aceasta se oferă șomerului la data angajării și cealaltă jumătate după expirarea perioadei de trei luni de la angajare.

Șomerii neînregistrați care doresc să se înregistreze în evidența A.J.O.F.M. Vaslui în vederea obținerii unui loc de muncă și pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv informare consiliere, medierea muncii, formare profesionala, ș.a., se vor prezenta la sediul instituției sau la agențiile locale din Bârlad și Huși. Vor trebui să prezinte actul de identitate; actele de studii și de calificare; carnetul de muncã sau alte acte care atestă, potrivit legii, existența unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; adeverința medicală din care sã rezulte cã persoana este clinic sãnãtoasã sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

În cazul neîncadrării în muncă cererea în vederea medierii trebuie reînnoită la șase luni. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Noi sensuri unice pe cinci străzi din Vaslui pentru fluidizarea traficului rutier

Autoritățile vasluiene au decis să ...

Care sunt localitățile din județul Vaslui care rămân fără curent electric zilele acestea

Astăzi curentul electric va fi ...

Un Dorel cu TIR de București a blocat ore întregi o bandă de circulație pe DN 24, la ieșirea din Muntenii de Sus

Un șofer cu un TIR ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: