Home / Administratie / Aproape 500.000 de euro pentru Centrul “Elisabeta Polihroniade” din Vaslui. Va fi construită și o nouă sală de sport pe două nivele!

Aproape 500.000 de euro pentru Centrul “Elisabeta Polihroniade” din Vaslui. Va fi construită și o nouă sală de sport pe două nivele!

Un contract de finanțare, care angajează fonduri nerambursabile de aproape 500.000 de euro, a fost semnat săptămâna aceasta, la Piatra Neamț, între reprezentanții Consiliul Județean Vaslui și cei ai Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Est.

Proiectul va avea o durată de implementare de 48 de luni și are ca obiectiv creșterea eficienței energetice a imobilului “Centrul Școlar de Educație Incluzivă Elisabeta Polihroniade” prin reabilitarea termică și introducerea utilizării energiei  solare. Condițiile de confort termic create prin proiect vor avea un impact  direct asupra celor 166 de elevi ai centrului, majoritatea provenind din  familii defavorizate, și a celor 126 de angajați din cadrul instituției, conducând la o mai bună calitate a actului educațional și de recuperare  oferit copiilor, precum și la asigurarea unui mediu favorabil angajaților școlii.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 495.548 Euro și reprezintă 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului. Valoarea totală a proiectului este de 3.464.963,93 lei (inclusiv TVA).

Consiliul Județean Vaslui a aprobat, în luna iunie, “contribuția proprie a Județului Vaslui la cofinanțarea proiectului, în valoare totală de 1.224.608,16 lei, reprezentând 1.178.886,61 cheltuieli neeligibile și 45.721,55 lei contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului”. Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului vor fi suportate din bugetul județului Vaslui.

Trebuie spus că, pe lângă reabilitarea termică, la CSEI “Elisabeta Polihroniade” Vaslui, se va construi și o sală de sport pe două nivele. Noul imobil va avea vestiare, utilități ori zonă de bar sau cofetărie și o tribună cu o capacitate de 102 locuri.

În prezent cei 166 de elevi inscrisi fac mișcare într-o sală de clasă , iar kinoterapie în două camere de internat.

“Sala de sport școlară va avea un rol decisiv, ca promotor al stării de sănătate, reducerea riscului accentuării afecțiunilor fizice și psihice la copii sau tineri și ar permite elevilor să practice sportul în condițiile standardelor actuale”, se arată în hotărârea aprobată de consilierii județeni, la începutul lunii iunie. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: