Home / Social / Închisoare cu executare pentru cei 12 hoți din banda care a terorizat Bârladul. Printre ei, și autorii jafului de la agenția Loto

Închisoare cu executare pentru cei 12 hoți din banda care a terorizat Bârladul. Printre ei, și autorii jafului de la agenția Loto

de Simona MIHĂILĂ

Magistrații Judecătoriei Bârlad au dat sentința în cazul uneia dintre cele mai mai și mai periculoase rețele de hoți din localitate din ultimii ani. Un număr de 12 indivizi, cu vârste de până la 30 de ani, între care doi minori, au primit pedepse cu închisoare, respectiv internarea în centre de detenție, pentru zeci de jafuri, spargeri, furturi din apartamente, autobuze, buzunarele trecătorilor, din baruri, restaurante, depozite, sedii de firme. Între marile lovituri date de membrii rețelei se numără și spargerea agenției Loteriei Române din centrul Bârladului, precum și distrugerea Terasei ”Acapulco”.

Ionut Toma, spaima Bârladului

Capul rețelei care a terorizat orașul vreme de peste trei ani este un minor, de 17 ani, Ionuț Radu Toma. I se spune și ”Briliantul”, pentru ușurința de a da spargere după spargere scăpând, de fiecare dată, vigilenței poliției. Toma este, de altfel, cel care i-a umilit pe polițiștii bârlădeni în luna august a anului trecut, când a fost personajul principal al unei urmăriri ca în filme printre blocurile din zona Muzeului ”Vasile Pârvan”, urmărire din care, ca de fiecare dată, a reușit să scape. Până a doua zi, când a fost săltat, în sfârșit de oamenii legii, și arestat preventiv.

Toma a fost implicat în peste 72 de spargeri, seria infracțiunilor debutând când individul abia își obținuse buletinul. Pentru faptele sale, instanța bârlădeană a decis să-i aplice măsura educativă a internării într-un centru de detenție vreme de cinci ani, întrucât este minor și nu poate face închisoare.

Tovarășii săi întru nelegiuiri sunt următorii: Ionuț Costache – cinci ani de închisoare, Cosmin Adrian Drosu – cinci ani închisoare, Leonard Stângaciu – patru ani de închisoare, Adrian Ionuț Batistă, doi ani, șase luni și 128 zile închisoare, Gioni Costache – doi ani și 10 luni de închisoare, Ionuț Panainte – trei ani și șase luni închisoare, Mihai Andrei Cristian – trei ani și opt luni închisoare, Grigore Răzvan – trei ani și două luni închisoare, Stavăr Andrei Ionuț – internarea într-un centru de detenție pentru perioada de doi ani, Radu Robert Petruț – doi ani  de închisoare, Maradin Vasile – doi ani și șapte luni de închisoare.

Magistrații bârlădeni au decis ca aceștia să plătească părților vătămate peste 63.000 de lei, reprezentând daune materiale. Din această sumă, 7.272 lei reprezintă daunelepretinse de Loteria Română inculpaților Cosmin Adrian Drosu, Leonard Stîngaciu și Ionuț Panainte.

Agenția loto din centrul Bârladului (situată în zona sucursalei CEC Bârlad) a fost spartă în iulie anul trecut. Hoții au furat seif-ul în care se aflau banii încasați în ziua respectivă și, de asemenea, au smuls din priză terminalele loto (aparatele care procesează biletele jucate, asigurând transmisiile către agenția centrală a Loteriei Române) plecând cu ele în brațe. Totul s-a petrecut într-un timp record de câteva minute,  cei trei operând cu ”vitejie” chiar în timp ce alarmele se declanșaseră. S-au mișcat atât de precis și de rapid, încât firma de securitate care asigură paza agenției nu a mai găsit nici urmă de hoț. A fost alertată poliția care, ajunsă la fața locului, a constatat că ușa prezenta semne de forțare.

Tot ce au reușit polițiștii să recupereze au fost terminalele loto, aruncate în spatele blocului în care se află agenția.

În aceeași noapte, membri ai aceleiași bande au fost protagoniștii unei bătăi ca în vestul sălbatic la terasa Barului ”Acapulco” din zona Stadion. Pumni, picioare, urlete, sticle și pahare sparte, mese și scaune răsturnate și, cireașa de pe tort, ambele televizoare de pe terasă distruse și aruncate pe trotuar. Martorii spun că până și patronul terasei a intrat în panică, acesta baricadându-se în toaleta barului.

Barmanul a fost cel care a sunat la 112 și a reclamat scandalul. A fost nevoie de intervenția mascaților pentru ca spiritele să se potolească.

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

Sfaturi despre combaterea miturilor cumpărării unui nou imobil

În momentul în care ești ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: