Home / Sport / Vasluienii nu mai au echipă în Liga Zimbrilor

Vasluienii nu mai au echipă în Liga Zimbrilor

Conducerea Handbal Club Vaslui, care se va numi CSM Vaslui în noul sezon, a hotărât ca echipa județului să nu mai joace în cel mai important eșalon de handbal din România, ci să continue în Divizia A.

După patru sezoane disputate la cel mai înalt nivel, timp în care HC Vaslui a disputat finala mică a Cupei României și a reușit o calificare în play-off de pe locul șase, surclasând echipe mult mai potente financiar, echipa fanion a județului s-a înscris în sezonul 2018 – 2019 în Divizia A, eșalonul secund.

La CSM Vaslui se dorește participarea în Liga Zimbrilor, însă acest lucru va trebui acum câștigat pe teren prin promovare și va fi posibil doar din sezonul 2019 – 2020. S-a ajuns la această variantă după ce au fost probleme cu datorii către mai multe persoane care au contribuit la performanțele frumoase realizate în ultima vreme, iar alți jucători au ales să plece la alte echipe. Este vorba de frații Mihai și Gabriel Bujor, Adrian Țenghea, Nicolae Ungureanu, Valentin Anton, Vasilică Barac, Tiberius Moldovanu și Ionuț Iftene. După despărțirea de antrenorul sârb Bozo Rudic conducerea CSM Vaslui a semnat cu Leonard Bibirig, care va avea misiunea de a readuce Vasluiul pe prima scenă a handbalului românesc. Pentru a realiza acest lucru îi va avea la îndemână pe jucătorii rămași din lotul cu care HC Vaslui a abordat sezonul trecut al Ligii Zimbrilor. Dar tehnicianului i s-a promis și întărirea lotului cu jucători cu experiență în prima ligă. Nou înființata entitate, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Vaslui va avea un buget de 1.600.000 de lei pe an, iar până la sfârșitul lui 2018 va primi 550.000 de lei, dacă consilierii locali vor aproba acest buget în ședința de astăzi.

Antrenorul Leonard Bibirig este cel care a promovat-o pe HC Vaslui în primul eșalon de handbal din țară în 2014, după o pauză de 15 ani. Acesta a colaborat cu formația vasluiană timp de doi ani și jumătate. Lotul echipei de handbal a CSM Vaslui se va reuni duminică. Până la startul noului sezon al Diviziei A, în luna septembrie, vasluienii vor susține mai multe meciuri amicale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: