Home / Administratie / Vom avea o zi anuală a curățeniei la nivelul județului

Vom avea o zi anuală a curățeniei la nivelul județului

Autoritățile vor să declare o zi a curățeniei la nivelul județului pentru conștientizarea populației asupra necesității selectării produselor reciclabile din deșeurile zilnice. Ideea a fost lansată odată cu darea în folosință a depozitului ecologic de deșeuri de la Roșiești.

Deschiderea gropii de gunoi de la Roșiești a constituit prilejul lansării unor idei de către autorități, având în vedere necesitate reciclării unui procent semnificativ din deșeurile generate de populație și agenții economici din județ. Una din soluțiile cu care au venit autoritățile este cea a lansării unor campanii de conștientizare a celor care produc gunoi zi de zi.

Eu aș propune să stabilim, la nivel de județ, o zi a curățeniei, odată pe an. Populația și agenții economici trebuie să conștientizeze că trebuie să reintroducem în economie materiale reciclabile rezultate în urma activitățile cotidiene”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Șefii județului nu exclud nici varianta ca această zi a curățeniei să fie organizată odată pe trimestru, adică în fiecare anotimp. Conform cerințelor impuse de Uniunea Europeană, avem obligativitatea reciclării a 35% din deșeuri în acest an, procent care trebuie să ajungă la 50% în 2020. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: