Home / Sport / Handbalistele vasluiene Sonia Vasiliu și Lorena Ostase luptă pentru o medalie la Campionatul Mondial Universitar

Handbalistele vasluiene Sonia Vasiliu și Lorena Ostase luptă pentru o medalie la Campionatul Mondial Universitar

Vasluiancele Sonia Vasiliu (jucătoare de handbal legitimată la Universitatea Cluj) și Lorena Ostase (CSM Slatina) fac parte din lotul cu care România va aborda Campionatul Mondial Universitar de handbal feminin. Acestea țintesc cea mai prețioasă medalie la Campionatul Mondial universitar ediția 2018, care va avea loc în orașul croat Rijeka.

Sonia Vasiliu

Vasiliu și Ostase au cucerit cu România titlul de campioane mondiale în 2014, la Under 18, după o victorie categorică în fața germancelor, scor 32 -21. Ostase a fost declarată atunci cel mai bun pivot din lume. În 2016 vasluiencele reușeau să urce din nou pe podiumul mondial, la Under 20, după ce învingeau în finala mică Germania, scor 32 – 31.

Româncele au ieșit vicecampioane la ultima ediție a Campionatului Mondial universitar de handbal, la Malaga, în 2016. Aatunci au făcut parte din lot sportive care se regăsesc acum în anturajul naționalei A: Denisa Dedu, Andreea Pricopi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Nan), fiind învinse în finala mare de Spania (14-20). Sperăm ca acesta să fie și destinul vasluiencelor Ostase și Vasiliu, care să confirme că au valoare și să reușească să își facă loc în Echipa Națională de senioare.

Fetele pregătite acum de secundul lui Martin Ambros la naționala A, Horațiu Pașca, și de Nicoleta Alexandrescu, vor debuta în competiția de la Rijeka astăzi, contra naționalei Poloniei, pentru ca următoarele meciuri din grupă să le dispute cu Uruguay (mâine), Spania (joi) și Coreea de Sud (vineri). Tricolorele nu concep să nu se întoarcă din Croația având la gât o medalie și au recunoscut că și-o doresc pe cea mai strălucitoare.
„Plecăm cu gânduri pozitive, acum doi ani am venit cu medalia de argint, sper să reușim măcar același lucru. În momentul în care reprezinți țara este un sentiment de mândrie, când auzi fanii că strigă România… este de nedescris. Aș fi în stare de orice pentru medalia de aur”, a declarat Laura Popa, vicecampioană mondială universitară 2016.
„Mergem în Croația cu obiectivul de a cuceri o medalie, dacă va fi aur, ar fi cel mai bine. Aș fi în stare să mor pe teren pentru o medalie. În vestiar doar despre finală am vorbit, sperăm să facem o treabă cât mai bună și să ne ridicăm la nivelul așteptărilor”, a spus la rândul ei Maria Gavrilă, centru în echipa națională universitară a României.
“Am avut un stagiu de pregătire comprimat, timpul nu prea este prieten cu noi, dar privim cu optimism competiția. Vrem să luăm totul treptat și pas cu pas, să jucăm mai bine de la meci la meci. Așteptările sunt mari, când aud de medalie îmi vine să zâmbesc, e simplu să vorbești de medalie, mai greu e să le obții. Am dorit ca fetele să cunoască sistemul și filosofia de joc a naționalei mari pentru că avem de pregătit un viitor. Cea mai mare provocare este să formăm o echipă în șapte zile, când alții o formează în anii întregi”, a explicat Horațiu Pașca.
„Suntem pregătiți, gândul nostru este să fim prezenți în finala mare. Nu se pune problema să nu intrăm pe teren, să nu ne batem pentru medalii. Fetelor le stă mai bine la gât cu aur. Sper să ne întoarcem cu autocarul încărcat de medalii”, a declarat antrenoarea Nicoleta Alexandrescu, vicecampioană mondială universitară 2016.
Lotul României pentru Campionatul Mondial universitar:
Portari: Elena Serban (CSU Danubius Galați), Cristina Enache (Minaur Baia Mare), Alexandra Prodan (‘U’ Cluj)
Extreme stânga: Hermina Stoicănescu (CSM Slatina), Diana Predoi (HC Buzău)
Interi stânga: Sonia Vasiliu (‘U’ Cluj), Anca Polocoșer (CSM Roman)
Centri: Silvia Szabo (CSM Bistrița), Maria Gavrilă (HCM Râmnicu Vâlcea)
Interi dreapta: Laura Popa (‘U’ Cluj), Ana Maria Vacariu (Dacia Mioveni)
Extreme dreapta: Andreea Taivan (CSU Danubius Galați), Florența Ilie (?tiința
București)
Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Florentina Craiu (HCM Râmnicu Vâlcea)
Staff tehnic: Horațiu Pașca, Nicoleta Alexandrescu, Jaume Fort Mauri, Stefan Ciuntu. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: