Home / Sanatate / Mai trebuie doar echipamentele necesare Punctului de recoltare sanguină din Vaslui

Mai trebuie doar echipamentele necesare Punctului de recoltare sanguină din Vaslui

de Mihaela NICULESCU

Punctul de recoltare sanguină din Vaslui ar putea fi dat în funcțiune în următoarele luni. Demersurile pentru înființarea acestui punct subordonat Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad au fost în mare parte finalizate, singura problemă care va trebui rezolvată este dotarea spațiului cu echipamente.

„Am identificat un spațiu în cadrul policlinicii Spitalului Județean, care a fost igienizat, compartimentat și care a primit toate avizele necesare funcționării ca punct de recoltare a sângelui. În urmă cu câteva zile am avut o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean, ai Spitalului Județean, dar și cu directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine din Bârlad. Am discutat toate problemele pe care le implică buna funcționare a punctului de recoltare, inclusiv a personalului care va lucra acolo. Singura problemă rămasă nerezolvată este dotarea spațiului cu echipamente. Este nevoie de două scaune speciale pentru donare, cu toate accesoriile aferente și de două spații frigorifice pentru depozitarea sângelui până la transportul acestuia la Centrul din Bârlad, unde acesta va fi prelucrat. Voi merge, săptămâna viitoare, la Ministerul Sănătății pentru a solicita repartizarea acestor echipamente către Vaslui”, ne-a declarat Eduard Popica, prefectul județului Vaslui.

Demersurile privind dotarea punctului de recoltare din Vaslui trebuie urgentate astfel încât acesta să devină funcțional cât mai repede posibil. Prefectul speră ca această investiție să fie dată în funcțiune până la sfârșitul toamnei. Acest lucru ar fi de dorit întrucât criza de sânge este din ce în ce mai acută în județ, iar spitalul din Vaslui este cel mai mare consumator de sânge dintre toate unitățile sanitare din județ.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: