Google+
Home » Administratie » Scandal ca la ușa cortului la Primăria Ciocani. O funcționară, făcută ”curva satului” de către primar?

Scandal ca la ușa cortului la Primăria Ciocani. O funcționară, făcută ”curva satului” de către primar?

de Crina BUTA

Scandal de neimaginat la Ciocani, unde primarul comunei, Gheorghe Călin, și Vasilica Olaru, contabila instituției, sunt acuzați că folosesc un limbaj suburban în timpul serviciului. Calul de bătaie este, de câtva timp, Elena Tofan, funcționar vechi al primăriei comunei. Scandalizată de o serie de ”ilegalități și nereguli”, pe care cei doi le-ar săvârși fără nicio reținere, femeia a răbufnit și le-a atras atenția să înceteze cu neregulile.

Curajul ei a costat-o: printre altele, cei doi ar fi făcut-o ”curva satului”. Exasperată de umilințe și de amenințări, Elena Tofan a sesizat instituțiile statului. Vinerea trecută, a înaintat plângeri la Poliția Ciocani, precum și la Instituția Prefectului Vaslui.

Elena Tofan le-a povestit reporterilor Est News că  nu mai vrea să fie martoră la matrapazlâcurile primarului și ale contabilei și a decis să acționeze.

„Eu i-am spus primarului să termine cu ilegalitățile și să-i cheme pe toți angajații la program normal. Sunt angajați la primăria Ciocani care nu vin cu lunile. Semnează condica de prezență și gata, pleacă, însă își iau salariile întregi. Noi, cei care venim la serviciu, le facem și treaba lor. Așa ceva nu se mai poate”, ne-a spus indignată Elena Tofan.

 

”Și nu ești curvă?”

Supărată pe colega sa că a avut „tupeul” să se ridice împotriva primarului și a manierei de lucru din Primăria Ciocani, contabila Vasilica Olaru a luat atitudine. Elena Tofan susține că a intrat peste ea în birou și a făcut un scandal de pomină.

”A început să mă amenințe că o să văd eu ce pățesc și să mă înjure, făcându-mă «curva satului». Un moment foarte rușinos, mai ales că aveam biroul plin de oameni din comună, veniți să-și plătească taxele”, a rememorat Elena Tofan scena umilitoare la care a fost supusă.

Simțindu-se batjocorită în ultimul hal, femeia i-a relatat și primarului episodul jenant. Spre stupefacția ei, acesta i-ar fi replicat: ”Și ce, nu ești curvă?”

Mai mult decât atât, a rămas uluită când a aflat că, deși ea a fost victima amenințărilor și injuriilor, contabila Vasilica Olaru a întocmit raport împotriva sa, în care susține că, dimpotrivă, Elena Tofan a fost cea care a înjurat.

”Nu cred că este ceva grav. Eram nervos”

Contactat de jurnaliștii Est News, primarul Călin a recunoscut aceste incidente, precum și limbajul suburban folosit de ele și contabilă, dar consideră că nu e grav. „Au fost niște mici conflicte. Recunosc că s-a vorbit mai urât. Așa se mai întâmplă între colegi. Nu cred că este ceva grav. Eram nervos”, ne-a declarat primarul Gheorghe Călin.

Cazul de la Ciocani seamănă izbitor cu cel de la Primăria Huși, când primarul Ioan Ciupilan s-a adresat unei consiliere locale cu apelativele „animala dracului” și ”nesimțită”, în plină ședință. Consiliera Cătălina Popa l-a dat în judecată, iar instanța l-a obligat pe primar să își ceară scuze public față de consilieră, în prezența unui polițist.

Despre primarul Gheorghe Călin presa a scris că, în 2014, a fost acuzat de înșelăciune de o bătrână pentru că nu i-a plătit arenda pe 7 hectare de pământ 3 ani de zile, suma totală fiind 30.000 lei.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: