Home / Sport / Al treilea an consecutiv în care rugbyștii bârlădeni ratează la mare luptă bronzul de la Campionatul European Universitar

Al treilea an consecutiv în care rugbyștii bârlădeni ratează la mare luptă bronzul de la Campionatul European Universitar

Nu a fost să fie nici de această dată pentru mica legiune bârlădeană din sânul echipei de rugby în 7 Universitatea Ecologică București, care a ratat și anul acesta bronzul la Campionatul European Universitar, clasându-se tot pe patru, la fel ca la edițiile din 2016 și 2017.

Formația română a pierdut dramatic ocazia de a ocupa un loc pe podium, după ce a condus, la fel ca la ediția trecută. A fost 7 – 0 după eseul reușit de Porojan și transformarea lui Paxaman, însă în cele din urmă spaniolii de la Universitatea San Jose s-au impus cu 14 – 7 în fața echipei pentru care au evoluat la Coimbra (Portugalia) bârlădenii Alexandru Țiglă, Ionuț Balaban (CSM Știința Baia Mare), Cosmin Iliuță (CSM București) și Daniel Boicu (Centrul Național Olimpic de Pregãtire pentru Tineret București).

Din cei șapte componenți ai echipei Universitatea Ecologică București care au disputat cel puțin două ediții ale Campionatului European Universitar cinci sunt bârlădeni. Se remarcă Alexandru Țiglă și Ionuț Balaban, care au fost în lotul echipei la toate cele trei ediții disputate, în 2016, 2017 și 2018, performanță reușită doar de alți doi membri ai echipei românești. Ceilalți doi bârlădeni care au disputat ediția din acest an a Campionatului European Universitar, Daniel Bociu și Cosmin Iliuță , au câte două turnee disputate, consecutiv, în timp ce bârlădeanul Robert Neagu a disputat edițiile din 2016 și 2017.

Cosmin Iliuță s-a remarcat în acest an prin faptul că a fost cel mai bun marcator al formației sale și ocupantul locului nouă la general, după ce a marcat în cele opt partide disputate nu mai puțin de 27 de puncte, o medie de 3,4 pe meci. Acesta mai avea nevoie să marcheze doar trei puncte pentru a fi al șaselea marcator din acest an. Bârlădeanul Alexandru Țiglă a contribuit și el cu 15 puncte marcate la zestrea echipei sale, ocupând locul 23 în clasamentul marcatorilor.

Echipa bârlădenilor a reușit un prim meci fantastic la Campionatul European Universitar, scor 48 – 0 cu germanii de la Karlsruhe Institute of Technology. Aproape jumătate din punctele obținute de formația română au purtat semnătura bârlădenilor, nu mai puțin de 20, câte 10 pentru Ionuț Balaban și Alexandru Țiglă.

A urmat o înfruntare cu francezii de la Rennes, care au învins formația bucureșteană fără drept de apel, scor 27 – 0. O nouă dezamăgire provocată de francezi, care i-au învins de două ori pe bârlădeni la ediția trecută, când le-au și refuzat medalia de bronz.

Universitatea Ecologică București a încheiat prima zi de competiție cu bine,după ce a dispus de germanii de la Rhine-Westphalia Institute of Technology Aachen, scor 28 – 7. Bârlădeanul Alexandru Țiglă a reușit să obțină pentru echipa sa cinci puncte.

În primul meci din ziua a doua de competiție bârlădenii au remizat cu portughezii de la University of Coimbra, scor 19 – 19. Cel mai bun jucător al partidei a fost bârlădeanul Cosmin Iliuță, care a obținut nu mai puțin de 15 puncte pentru echipa sa. Universitatea Ecologică București nu a mai fost la fel de inspirată în al doilea meci al zilei, când a și dat peste cel mai puternic adversar rămas din prima fază a competiției. A pierdut cu 7 – 19 în fața spaniolilor de la San Jorge University, echipă care la momentul întâlnirii cu bârlădenii avea o singură înfrângere, în fața francezilor de la Rennes. Bârlădenii au produs apoi prima înfrângere a italienilor de la University of Parma, scor 19 – 7, după eșeurile reușite de bârlădeanul Iliuță și Porojan, dar și transformările lui Paxaman. În ultimul meci din faza grupelor bârlădenii au avut din nou câștig de cauză, scor 24 – 5 cu University of Porto. Iliuță a reușit atunci un eseu și o transformare. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: