Home / Sport / Andrei Mihăiță Micu a reușit încă o dată să cucerească aurul național

Andrei Mihăiță Micu a reușit încă o dată să cucerească aurul național

Vasluianul Andrei Mihăiță Micu, pregătit la CS Viitorul Vaslui de antrenorul Laurențiu Maxim, a luat vineri aurul la Campionatul Național de Atletism Pentru Seniori și Tineret, la proba de aruncare a ciocanului.

Micu a reușit la Pitești să devină dublu campion național, la seniori și tineret, după ce a reușit o aruncare a ciocanului de 64,80 metri. De fapt și-a apărat titlul, pentru că și anul trecut a reușit să devină campion național la seniori, atunci cu o aruncare de 62,64 metri.

Nu este primul rezultat deosebit obținut de vasluian în acest an. La sfârșitul lunii trecute acesta a devenit cel mai bun la proba de aruncare a ciocanului la etapa finală a Campionatului Național de Atletism pentru Juniori 1, după o aruncare de 71.20 de metri.

Deși nu a urcat pe podium a avut evoluții apreciate și în competițiile internaționale. Cu o aruncare de 61, 96 de metri, Andrei Micu s-a clasat pe locul cinci în proba de aruncare a ciocanului la Campionatele Balcanice de atletism de la Stara Zagora (Bulgaria). Vasluianul a fost foarte aproape să se califice în finala Campionatelor Mondiale de la Tampere (Finlanda). A avut un ghinion crunt, rezultatul său fiind primul de sub linie. La proba de aruncare a ciocanului de 6 kg de la Campionatele Mondiale de la Tampere au participat 30 de sportivi, în două grupe a câte 15. Micu s-a clasat pe opt în grupa B, însă al 13-lea la general, pentru că au avut rezultate mai bune decât el și cinci sportivi din grupa A. Doar primii 12 s-au calificat însă, ocupantul ultimei poziții calificabile în semifinale reușind o aruncare de 68. 46 metri. Cea mai bună aruncare a vasluianului a fost doar de 67,98 metri. Andrei Mihăiță Micu ar fi putut arunca mult mai bine, a demonstrat-o nu doar o dată, însă pur și simplu nu a fost ziua lui.

Cea mai bună aruncare a ciocanului de 6 kg reușită de Andrei Mihăiță Micu a fost însă la Halle, în Germania, când a aruncat 71,72 metri. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnasta bârlădeancă Daniela Trică reprezintă România la Campionatul Mondial de Junioare

Daniela Trică, fostă gimnastă a ...

Campionatul de fotbal al Ministerului Afacerilor Interne, faza județeană, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 31 mai – ...

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: