Google+
Home » Administratie » Mesaje scrise pe asfalt la trecerile de pietoni din Bârlad

Mesaje scrise pe asfalt la trecerile de pietoni din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Ieri, Biroul Poliției Rutiere Bârlad a organizat în parteneriat cu SC Reiser Bârlad și primăria din localitate o activitate care face parte dintr-o campanie pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, au fost inscripționate pe lateralele mai multor treceri de pietoni din Bârlad mesaje care să le reamintească pietonilor reguli de bază: „Ia copilul de mână!”, „Asigură-te la traversare!”, „Nu staționa fără motiv!”, „Grăbește-te încet” sau „Nu folosi telefonul!”.

Campania de conștientizare a participanților la trafic, în special a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun când nu respectă regulile de circulație, este o campanie realizată în parteneriat cu Republica Moldova. Activitățile din județul Vaslui sunt organizate simultan cu cele din Republica Moldova. Sperăm ca prin intermediul mesajelor inscripționate pe carosabil, lângă trecerile de pietoni, să conștientizeze și mai mult participanții la trafic, în special pietonii, astfel încât numărul accidentelor de circulație cauzate de aceștia să fie tot mai mic. Anul acesta, în zona Bârlad, s-au înregistrat zece accidente de circulație în care au fost implicați pietoni”, a declarat comisar șef George Sava, șeful Biroului Poliției Rutiere Bârlad.

Campania este benefică, în măsura în care pietonii sunt sensibilizați de mesajele scrise pe carosabil. Din păcate, ieri, prea puțini bârlădeni care traversau pe trecerile de pietoni și-au aruncat privirea pe mesajele scrise cu vopsea specială. Erau atenți, mai degrabă, să nu se murdărească de vopseaua folosită de muncitorii de la Reiser, decât la mesajele inscripțiilor de pe carosabil. Aceste inscripții vor rămâne câteva luni lângă trecerile de pietoni și poate că astfel cei care traversează vor reflecta mai mult la semnificația mesajelor respective.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: