Home / Sanatate / Mai puțini bani pentru angajații spitalului

Mai puțini bani pentru angajații spitalului

de Mihaela NICULESCU

Luna aceasta, angajații Spitalului „Elena Beldiman”, la fel ca toți colegii lor din țară, vor primi bani mai puțini. Indemnizația de hrană va fi impozitată cu 41,5%, după cum se precizează într-o notă trimisă tuturor spitalelor de către Ministerul de Finanțe.

Până acum, indemnizația de hrană era considerată ca fiind echivalentă cu tichetele de masă, suma fiind impozitată cu 10%. Acum, Ministerul Finanțelor dă o nouă interpretare, conform căreia indemnizația de hrană se asimilează veniturilor de natură salarială, pentru care se rețin toate cotele de impozitare, în total 41,5%.

Primeam, de câteva luni, 340 de lei pe lună, bani adăugați la salariu. Acum, dacă ni se ia impozit de 40%, salariul va scădea simțitor, mai ales că al meu este și așa jignitor de mic, după atâția ani de muncă. Cred că în curând o să ni se ia toată indemnizația de hrană. Ar fi fost bine să dureze mai mult această minune. M-am bucurat când am aflat că vom primi indemnizația de hrană”, ne-a declarat o asistentă din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului „Elena Beldiman”.

Federația Sanitas nu va lăsa lucrurile așa, va încerca să sprijine membrii de sindicat pentru a-și păstra drepturile primite după o luptă sindicală intensă.

Sanitas a făcut o adresă către Guvern și a cerut sprijin în privința interpretării Codului Fiscal”, a declarat pentru Est News Daniela Clătinici, președinta Sanitas Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: