Home / Sanatate / Pacienții își cumpără sacoșe cu medicamente, dar conducerea Spitalului „Beldiman” neagă. Iată șmecheria folosită de medici pentru ca oamenii să nu poată cere decontarea medicamentelor!

Pacienții își cumpără sacoșe cu medicamente, dar conducerea Spitalului „Beldiman” neagă. Iată șmecheria folosită de medici pentru ca oamenii să nu poată cere decontarea medicamentelor!

de Mihaela NICULESCU

Incredibil! La spitalul din Bârlad, pacienții internați nu cumpără medicamente. Așa cică!

„Nu există nicio sesizare depusă la secretariatul Spitalului «Elena Beldiman» în privința nerespectării drepturilor pacienților”. Acesta este punctul de vedere al conducerii spitalului bârlădean, transmis de Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Declarația vine după ce reporterul Est News a solicitat spitalului relații în legătură cu numărul pacienților care au cerut să li se deconteze banii cheltuiți pe medicamentele cumpărate din propriul buzunar pentru că nu existau în farmacia spitalului, medicamente de altfel prescrise de medicii curanți.

După ce în urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții spitalului declarau că, lunar, în medie, doi pacienți depun cereri pentru înapoierea banilor cheltuiți pentru medicamente și materiale sanitare, ieri am aflat că, de fapt, luna aceasta, toți pacienții au primit medicamentele de care aveau nevoie și nu a fost înregistrată nicio cerere pentru solicitarea decontării banilor. Mai mult, reprezentanții spitalului au precizat că farmacia are în stoc toate medicamentele necesare tratării pacienților internați la „Beldiman”.

Declarație infirmată de unii medici din spital care ne-au spus că nici pomeneală ca farmacia spitalului să asigure necesarul de medicamente. Pacienții sunt trimiși să și le procure singuri, pe cheltuială proprie.

Alți medici, mai puțin interesați de drepturile pacienților, recurg la vechea strategie prin care oamenii naivi sunt păcăliți: nu trec medicamentele respective în foaia de tratament, în schimb, le dau foițe cu lista medicamentelor de care au nevoie pentru a și le cumpăra din farmaciile cu circuit deschis.

Zilele trecute, un pacient s-a adresat redacției noastre pentru a sesiza faptul că, în continuare, pacienții își cumpără medicamente, dar și cu faptul că medicii și asistenții medicali nu îi informează pe aceștia despre dreptul lor de a-și recupera banii cheltuiți.

Sub protecția anonimatului, un pacient ne-a explicat de ce pacienții, cât de cât informați, nu se înghesuie să își ceară banii înapoi.

Am citit și eu declarația ministrului Sănătății și am aflat că pentru a ne putea primi înapoi banii cheltuiți pe medicamentele pe care spitalul nu le are în farmacie, este nevoie să venim cu niște documente, dar trebuie ca și medicamentele respective să fie trecute în foaia de observație. Ei, eu vreau să vă spun că mi-am cumpărat medicamente, dar nu erau trecute în foaia de tratament. Am reușit să intru în posesia foii de tratament și am văzut că nu e trecut niciun medicament din cele pe care medicul mi-a spus să le cumpăr pentru a mă face bine. Deci, eu cum să mă justific? Asta e mașinăria, găsesc ei să iasă din orice situație, părând că totul este legal. Aș fi putut face chiar și o fotocopie la foaia de observație, pe care să o atașez împreună cu bonul de la farmacie, să vedem ce mi-ar fi răspuns domnii din conducerea spitalului. Data viitoare așa am să fac”, ne-a mărturisit un pacient.

Până când pacienții internați la Spitalul „Beldiman” vor lupta pentru a-și obține drepturile, spitalul poate să declare sus și tare că pacienții sunt tratați cu medicamente din farmacia spitalului, dovadă că într-o lună nu a fost înregistrată nicio cerere de decontare a banilor cheltuiți pe medicamente. Un scenariu de comedie neagră.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Nimeni nu dorește postul de director medical al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad?

Spitalul Municipal de Urgență „Elena ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: