Home / Administratie / Primarul de Drânceni, trimis în judecată după ce i-a concesionat fiului său 75 ha de pășune cu nici 2.000 de lei pe an

Primarul de Drânceni, trimis în judecată după ce i-a concesionat fiului său 75 ha de pășune cu nici 2.000 de lei pe an

Primarul comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, a fost trimis în judecată de procurori după ce, în urmă cu șapte ani, i-a concesionat fiului său o suprafață de 75 de hectare de teren agricol cu mai puțin de 2.000 de lei pe an. Pentru aceeași speță, edilul PSD se judecă și cu ANI pentru conflict de interese.

O afacere de familie a primarului PSD Gelu Pecheanu s-a lăsat cu un nou proces pentru acesta. După Agenția Națională de Integritate (ANI) care l-a găsit în conflict de interese, a venit rândul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași să-l depisteze cu nereguli chiar pe același subiect. Este vorba de concesionarea, în anul 2011, a 75,22 hectare de pășune, din domeniul privat al comunei Drânceni, către fiul său, pe o perioadă de 25 de ani. Redevența pentru întreaga suprafață a fost stabilită la mai puțin de 2.000 de lei pe an, respectiv 25 lei/hectar. Concesionarea terenului, prin încredințare directă, a fost aprobată și de Consiliul Local Drânceni, chiar cu posibilitatea de prelungire.

Numai că, la opt zile de la semnarea documentelor, fiul primarului l-a împuternicit pe Gelu Pecheanu, printr-o procură specială, drept administratorul cu puteri depline asupra întreprinderii individuale pe care o avea pe numele său și pe care se făcuse anterior actul de concesiune. Evident că această tranzacție a bătut la ochi astfel încât edilul de Drânceni și fiul său au ajuns în atenția autorităților statului. În consecință, procurorii au început cercetările și, după finalizarea anchetei, au dispus trimiterea în judecată a celor doi pentru conflict de interese, în cazul lui Gelu Pecheanu, și complicitate la infracțiunea de conflict de interese, în cazul fiului său.

Gelu Pecheanu este primar al comunei Drânceni din 2008 și a trecut, pe rând, de la PRM la PDL și PSD. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Primăria Vaslui este decisă să apeleze la case de avocatură, pentru a apăra patrimoniul public

Primăria Vaslui este hotărâtă să lupte ...

Evaluarea Spitalului „Elena Beldiman”, un test greu pentru manager dar și pentru Primăria Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Va fi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: