Google+
Home » Justitie » Căruțaș din Ghermănești, oprit cu focuri de armă. Polițiștii de frontieră au găsit în atelajul său țigări de contrabandă

Căruțaș din Ghermănești, oprit cu focuri de armă. Polițiștii de frontieră au găsit în atelajul său țigări de contrabandă

Un căruțaș din Ghermănești a fost oprit cu focuri de armă de polițiștii de frontieră din Iași care au acționat pe frontiera de est pentru destructurarea unei rețele de contrabandă cu țigări. Deși autoritățile au găsit în atelajul său un colet cu zeci de mii de țigări, vasluianul de 44 de ani a spus că a dat peste colet întâmplător, pe un câmp, și la luat cu el, fără a ști ce se află în interior.

Focuri de armă la granița de est a țării, după ce mai mulți traficanți de țigări au introdus ilegal în România din Republica Moldova 75.000 de țigarete, în două colete voluminoase. Polițiștii de frontieră ieșeni au fost nevoiți să folosească pistoalele din dotare pentru a-i opri pe traficanți, trăgând trei focuri de avertisment în plan vertical în zona localității Podu Hagiului. În acel moment, bărbații au fugit și au abandonat coletele, acestea fiind găsite de polițiștii de frontieră. La scurt timp agenții au depistat, în culturile agricole din apropiere, un tânăr de 31 de ani, din Republica Moldova, care avea hainele ude și pline de noroi. Acesta a mărturisit polițiștilor de frontieră că a fost contactat de un conațional, ale cărei date de identitate nu le cunoaște, care i-a propus ca, în schimbul sumei de 150 de euro, să treacă țigările peste râul Prut.

Autoritățile de frontieră ieșene au continuat supravegherea zonei, moment în care a fost observată o căruță în care se afla o persoană care s-a apropiat de coletele abandonate, a încărcat unul și l-a acoperit cu lucernă. În consecință, polițiștii au intervenit și, în urma legitimării, au constatat că este vorba despre un bărbat de 44 de ani, din localitatea Ghermănești.

”Persoana în cauză a declarat că, în timp ce se deplasa spre localitatea Gorban, a observat coletele, s-a oprit și, fără a ști ce conțin acestea, a luat unul, l-a pus în coșul atelajului hipo și l-a acoperit cu lucernă. Pentru clarificarea celor constatate și continuarea cercetărilor, cele două persoane identificate au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, iar în urma inventarierii coletelor s-a constatat că este vorba de 75.000 de țigarete, în valoare de aproximativ 43.400 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Iași, Mihaela Lazăr.

Polițiștii de frontieră ieșeni au întocmit dosar penal pentru contrabandă și trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cantitatea totală de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Totodată, tânărul de 31 de ani din Republica Moldova a fost predat autorităților de frontieră ale statului vecin în vederea continuării cercetărilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: