Google+
Home » Sanatate » Cei mai mulți dintre bolnavii vasluieni se tratează în stațiunile montane

Cei mai mulți dintre bolnavii vasluieni se tratează în stațiunile montane

Casa Județeană de Pensii Vaslui a afișat lista de alocare automată a noilor bilete de tratament din seria 12. Data de plecare în stațiuni este 11 august.

Pentru seria a douăsprezecea au fost alocate automat 206 bilete de tratament, cu patru mai multe decât în seria precedentă. Doar 27 dintre aceste bilete vor fi acordate gratuit. Pentru achiziționarea celorlalte 179 de bilete pensionarii și salariații vor suporta o contribuție în funcție de venitul fiecăruia. În stațiunile montane vor ajunge 182 de persoane. Acestea vor fi cazate în hoteluri de două și trei stele la Vatra Dornei, Căciulata, Călimănești, Slănic Moldova, Sovata, Olănești, Sarata Monteoru, Felix și vor beneficia de trei mese pe zi.

Biletele au fost alocate automat prin aplicația informatică, în ordinea de ierarhizare a punctajelor cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii, stațiuni și hoteluri. La nivelul CJP Vaslui s-a constituit o rezervă de 3% din totalul biletelor de tratament balnear repartizate, necesară pentru soluționarea unor cazuri grave, cazuri sociale deosebite și altor cazuri care necesită tratament balnear de urgență

Biletele de tratament se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. În situatia neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul poate obtine un altul doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, pentru o altă serie.

Pentru a se putea înscrie în vederea obținerii unui bilet de tratament, pensionarii și salariații trebuie să completeze și să depună la CJP Vaslui cererea tip si o copie a cărtii de identitate, urmând ca restul documentelor să fie atașate în ziua eliberării biletului. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: