Home / Sport / Șapte rugbyști bârlădeni în cantonament cu Echipa Națională de rugby Under 20

Șapte rugbyști bârlădeni în cantonament cu Echipa Națională de rugby Under 20

Nu mai puțin de șapte rugbyști formați la Clubul Sportiv Școlar din Bârlad au fost convocați la Echipa Națională de rugby U20, care se pregătește de participarea la U20 World Rugby Trophy, competiție ce va avea loc la București, pe Stadionul Arcul de Triumf, între 28 august și 9 septembrie 2018.

Au fost convocați pentru această acțiune bârlădenii Ștefan Iancu (CSM București, linia a II-a), Robert Murariu (SCM Gloria Buzău, linia a III-a), Răzvan Belehuz (RC Bârlad, linia a III-a), Vlad Leica (SCM Buzău, mijlocaș la deschidere), Codrin Bercu ( ACS Tomitanii Constanța, aripă), Cosmin Iliuță (CSM București, centru) și Alexandru Crăciun (SCM Gloria Buzău, fundaș)

Reunirea lotului are loc astăzi la sediul Federației Române de Rugby, iar bârlădenii vor avea parte de o pregătire centralizată la Complexul Național Sportiv Snagov până pe 6 august. În perioada 6 – 11 august stagiul de pregătire al Echipei Naționale de rugby U20 va continua în Italia, la Parma.

Cei 30 de jucători convocați provin de la 14 echipe. Cele mai ofertante cluburi sunt SCM Gloria Buzău, CSS 2 Baia Mare, CSM București și ACS Tomitanii Constanța, care dau câte patru jucători. Câte trei rugbyști provin de la Universitatea Cluj și CSA Steaua. Dau câte un jucător CS Dinamo, CSM Baia Mare, Timișoara Saracens, CS Olimpia, CT Dinicu Golescu, RC Grivița, RC Bârlad și unul din Anglia.

Bârlădenii vor susține în acest stagiu de pregătire două meciuri de pregătire. Primul va avea loc vineri la București pe Stadionul Arcul de Triumf, de la ora 17:00, cu CS Dinamo. Pe 10 august stejăreii vor da piept cu o selecționată a Academiei Naționale Italiene de rugby.

Lotul selecționat pentru stagiul de la Snagov:

Pilieri: Flavian Cuprian (Tomitanii), Laurențiu Nica (U Cluj), Rareș Strajă (U Cluj), Iulian Harțig (CSM București), Valentin Matache (SCM Gloria Buzău), George Ilincuta (NLD RFC)

Taloneuri: Adrian Tala (CSM Baia Mare), Dragoș Lucan (Steaua),

Linia a doua: Ștefan Iancu (CSM București), Iulian Negoescu (CS Dinamo), Andrei Pasalan (Steaua),

Linia a treia: Vlad Neculau (Timișoara Saracens), Robert Murariu (SCM Buzău), Darius Vulturar (CSS 2 Baia Mare), Dragoș Ser (CSM București), Răzvan Belehuz (RC Bârlad), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare),

Mijlocaș la grămadă: Andrei Ballok (U Cluj), Andrei Homiuc (ACS Tomitanii Constanța), Emanuel Grigore (CT Dinicu Golescu),

Mijlocaș la deschidere:Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Dănuț Jipa (CSA Steaua), Vlad Leica (SCM Buzău),

Aripi: Codrin Bercu (ACS Tomitanii Constanța), Marius Ioana (RC Grivița)

Centri: Cristian Bumbac (CS Olimpia), Cosmin Iliuță (CSM București), Sebastian Sîrbu (ACS Tomitanii Constanța)

Fundași: Alexandru Crăciun (SCM Buzău), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare)

Staff: Antrenor principal: Danie de Villiers, Antrenor secund: Marcel Mihalache, Doctor: Vlad Ilie, Preparator fizic: Dan Jecu, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Manager: Silvian Ioniță

„Am ales aceste meciuri de pregătire din mai multe motive: primul- dacă este să privim structura echipei, am implementat un sistem nou față de ceea ce a folosit până acum România U20, în plus am făcut schimbări semnificative în sistemul de atac. Apoi, al doilea motiv este acela că deși facem în antrenamente scenarii de meci, este extrem de important ca acești jucători să se găsească într-un meci adevărat, să joace și să se familiarizeze cu aceste structuri noi pe care le-am adus, să se obișnuiască să respecte noile cerințe de joc.Vreau să le mulțumesc celor de la Dinamo că au acceptat acest meci pentru că știm că toată lumea este în pregătire pentru sezonul care va începe peste câteva săptămâni, de aceea le suntem recunoscători pentru acest lucru. Apoi meciul cu selecționată Italiei este practic un pas înainte pentru că putem să corectăm ce a nu a mers cum trebuie în primul meci. Obiectivul legat de cele doua partide este comun. Dorim ca jucătorii să se familiarizeze cu sistemul de joc, cu apărarea, apoi noi, antrenorii, vom căuta anumite combinații, vom încerca diverși jucători, vom vedea cum relaționează pe anumite posturi. Dacă este să ne întoarcem la primul stagiu, am pornit cu 44 de jucători, acum am ajuns la 30 și din aceștia doar 26 vor fi în lotul pentru World Rugby U20 Trophy. Aceste două meciuri vor fi și o oportunitate bună pentru jucători să arate ce pot, că își doresc să facă parte din acest grup final de 26 jucători”, a declarat Danie de Villiers, antrenorul României U20.

La World Rugby U20 Trophy, competiție ce va avea loc între 28 august și 9 septembrie, la București, pe Stadionul Arcul de Triumf, Stejăreii vor întâlni în faza grupelor Namibia, Samoa și Hong Kong. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: