Home / Social / Tichetele de vacanță, mană cerească pentru agențiile de turism din Bârlad

Tichetele de vacanță, mană cerească pentru agențiile de turism din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Agențiile de turism din Bârlad înregistrează de câteva săptămâni încasări record. Tichetele de vacanță au adus bugetarii în agențiile de turism într-un număr atât de mare încât bazele turistice de la munte și mare, dar și toate stațiunile balneoclimaterice de pe litoral, cu care agențiile au contract, sunt ocupate 100% până la sfârșitul lunii august.

Este evident că numărul turiștilor care au apelat la serviciile agenției a crescut simțitor. Asistenții maternali au dat năvală, pur și simplu, săptămâna trecută, pentru a-și face rezervări în stațiunile de la munte și de la mare. Este un an profitabil pentru noi, dar și pentru români în general, un an în care turismul cunoaște o revigorare, și poate că operatorii de turism vor investi cu banii încasați din vouchere în reabilitarea unităților hoteliere pe care le dețin. Vreau să atenționez turiștii care aleg să meargă pe cont propriu în stațiuni să se informeze din timp dacă unitățile de cazare respective primesc sau nu tichete de vacanță, pentru a nu fi nevoie ca oamenii să se întoarcă acasă după ce au constatat că tichetele nu le sunt de folos”, a declarat pentru Est News reprezentantul unei agenții de turism din Bârlad, care a încasat în ultimile luni aproximativ 150.000 lei, contravaloarea voucherelor.

Acesta spune că decontarea tichetelor se face într-un timp mai scurt decât acum două luni, când a întâmpinat dificultăți în recuperarea banilor de la firmele care se ocupă cu acest lucru. Cele trei firme din țară care au tipărit voucherele și care și-au primit banii de la instituțiile publice și-au revizuit atitudinea și au început să deconteze banii agențiilor de turism mai repede, în aproape 30 de zile, deși prin contract sunt obligate să deconteze sumele în 10 zile.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: