Google+
Home » Social » 30 de copii din Huși cu rezultate deosebite la învățătură se bucură de școala de vară organizată de Episcopie

30 de copii din Huși cu rezultate deosebite la învățătură se bucură de școala de vară organizată de Episcopie

Treizeci de copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, din municipiul Huși, se bucură, timp de patru zile, de o școală de vară organizată de episcopie. Intitulată sugestiv „Oportunități creative de petrecere a timpului liber pentru copii și tineri”, tabăra se adresează elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură și care provin din medii defavorizate.

Episcopia Hușilor se implică tot mai mult în ceea ce privește derularea unor campanii de întrajutorare ce se adreasează comunităților din județul nostru. De această dată sunt vizați 30 de copii cu rezultate deosebite la învățătură și care provin din medii defavorizate din municipiul Huși. Organizatorii evenimentului sunt Episcopia Hușilor, Primăria Municipiului Huși, Fundația „Star of Hope Romania, Școala Gimnazială „Anastasie Panu” Huși, precum și tineri voluntari din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși din Huși.
”Proiectul își propune dezvoltarea personală prin joc, pictură, vizionări de filme, precum și discuții pe anumite teme identificate, vizite culturale și întreceri sportive. La final, lucrările de pictură vor fi expuse și premiate în cadrul expoziției „Centenar România 2018” desfășurată la Sala Sporturilor din Huși, iar copiilor li se vor înmâna diplome de participare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor, Cosmin Gubernat.
Activitățile pe durata celor patru zile de vacanță de vară se desfășoară la sediul Protopopiatului Huși, sub coordonarea preasfințitului Ignatie, episcopul Hușilor.

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: