Home / Administratie / Drumul comunal de 10 km la Hoceni, în valoare de 9,38 milioane de lei, modernizat de Viacons Rutier SRL

Drumul comunal de 10 km la Hoceni, în valoare de 9,38 milioane de lei, modernizat de Viacons Rutier SRL

Viacons Rutier SRL Huși a finalizat reabilitarea și modernizarea unuia dintre cele mai mari drumuri comunale din județ, o investiție de 9,38 milioane de lei finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Artera de zece kilometri străbate comuna Hoceni de la un capăt la celălalt, din fața primăriei, respectiv din drumul județean Crețești – Murgeni, până la limita cu Vutcaniul.

Toate cele cinci sate din estul și sudul comunei Hoceni sunt acum unite printr-o modernă arteră asfaltată, care aduce civilizația la poartă celor 3.500 de locuitori ai comune. După șase ani în care finanțarea proiectului s-a schimbat continuu de pe un program pe altul, drumul de aproape zece kilometri a fost finalizat de Viacons Rutier SRL Huși cu suma totală de 9,38 milioane de lei.

Astăzi am reușit să predăm lucrarea beneficiarului, respectiv Primăriei Hoceni. Această lucrare face parte din comuna mea natală și am pus suflet suficient de mult astfel încât să iasă o lucrare mai mult decât bună. Mă bucur că societatea noastră a putut să realizeze această lucrare prin care se asigură legătura la rețeaua de drumuri spre municipiul Huși. Pentru Primăria și Consiliul Local este o mare sărbătoare, la fel ca și pentru locuitorii acestei comune. Am avut o colaborare foarte bună cu autoritățile locale, proiectantul, Inspectoratul de Stat în Construcții, care au mai venit cu completări pe care noi le-am realizat”, ne-a declarat directorul general al SC Viacons Rutier SRL Huși, Ioan Ciomaga.

La rândul său, primarul Vasile Țabără a explicat importanța acestei investiții pentru comunitatea pe care o conduce de patru mandate: ”Modernizarea drumului Hoceni – Barboși este cel mai important obiectiv pentru comuna Hoceni pentru că face legătura tuturor celor cinci localități ale comunei cu centru de comună și DJ 244 B. Pe lângă cei 10 km de drum, avem 20 km de șanțuri betonate, poduri, podețe, drumuri laterale, stații de autobuz. Lucrările s-au derulat sub supravegherea mea ca beneficiar, fiind una din dorințele mele ca primar și om al acestei comunități. Este important pentru comuna mea că acum arată ca la oraș pentru că imaginea s-a schimbat în bine”.

Odată cu realizarea celor 10 km de drum comunal, se asigură legătura cu comuna Vutcani, ceea ce facilitează accesul localnicilor spre centrul județului, fără a mai fi nevoiți să meargă prin Crețești. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: