Home / Sanatate / Informații false demontate de CJAS Vaslui în legătură cu tratamentul cu interferon free

Informații false demontate de CJAS Vaslui în legătură cu tratamentul cu interferon free

Toți pacienții cu hepatita cronică virală C au asigurate fondurile și medicamentele până la finalizarea tratamentului.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui garantează pacienților cu hepatita C, care sunt prinși într-o schemă de tratament cu interferon free, că nu vor fi nevoiți să întrerupă tratamentul.

“Deoarece în spațiul public continuă să apară afirmații conform cărora tratamentele bolnavilor de hepatită cronică C se întrerup până la finalizarea negocierilor unor noi contracte de tip cost-volum-rezultat, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) dorește să revină asupra precizărilor făcute public, în repetate rânduri, referitoare la acest subiect.  Astfel, toți bolnavii de pe aria terapeutică hepatita cronică virală C, care sunt în acest moment prinși într-o schemă de tratament interferon free, au asigurate fondurile și medicamentele până la finalizarea tratamentului (12 sau 24 săptămâni, după caz) și nu depind de negocierea unor noi contracte”, anunță CJAS Vaslui.

În acest moment, CNAS se află în negocierea contractelor cost-volum-rezultat pentru următoarea etapă de tratament, care va avea ca țintă un număr de pacienti eligibili extins la 13.000.

O noutate a viitoarelor contracte este faptul că vor intra în tratament și pacienți aflați în stadiul F1 de fibroză hepatică, alături de cei aflați în stadiile mai avansate, care nu au intrat până acum în terapie. Totodată, se urmărește să existe mai multe scheme de tratament disponibile pentru majoritatea categoriilor de pacienți, urmând ca medicul curant să aleagă schema și durata optimă a tratamentului, în funcție de starea clinică a pacientului.

CJAS Vaslui precizează că “prin recentele modificări ale actelor normative referitoare la contractele de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, termenele de negociere au fost mult reduse. Astfel, astăzi 31 iulie 2018, conform etapei din procedura de negociere demarată la începutul lunii, CNAS urmează să primească ofertele finale pentru viitoarele contracte din partea companiilor farmaceutice, iar după analizarea acestor oferte contractele vor fi semnate în scurt timp și vor intra în derulare la data de 1 a lunii următoare semnării. CNAS își reiterează totodată solicitarea de responsabilitate adresată emitenților afirmațiilor din spațiul public referitoare la tratamente, pentru corecta informare a persoanelor cu diagnosticul respective”. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbatul care a scăpat cu viață după ce a fost trăsnit, transferat la București

Pacientul de 40 de ani ...

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: