Home / Social / Peste 2.000 de familii din Vinderei, fără curent timp de 15 ore. Furnizorii i-au pasat dintr-o parte în alta

Peste 2.000 de familii din Vinderei, fără curent timp de 15 ore. Furnizorii i-au pasat dintr-o parte în alta

Peste 2.000 de familii din cinci sate ale comunei Vinderei au stat fără curent mai bine de 15 ore pe motiv că sunt la capăt de rețea, fiind alimentați tocmai din orașul gălățean Târgu Bujor. Autoritățile locale au fost pasate de la o firmă la alta de distribuție și furnizare a energiei electrice, fără a li se putea oferi o explicație concretă când anume va veni curentul.

Intemperiile creează mari probleme în continuare în județul nostru. Un exemplu în acest sens este în comuna Vinderei, situată la granița cu județul Galați. Nu mai puțin de 2.000 de familii au rămas în beznă pe tot parcursul nopții de marți după ce rețeaua care alimentează cea mai mare parte din comună a fost afectată de furtună. Este vorba de cinci localități, respectiv Vinderei, Obârșeni, Valea Lungă, Docăneasa și Tălășmani.

Toate aceste sate, în care avem ponderea ca și populație, sunt alimentate din rețeaua județului Galați, mai precis de la Târgu Bujor. Noi suntem abonați ai Delgaz Grid, dar curentul îl primim de la Electrica SA. Am sunat la Galați, dar ni s-a spus că nu avem contracte cu ei. De la sucursala din Bârlad a Delgaz Grid nu ne-au putut da un răspuns când se va remedia problema, fiind condiționați de cei de la Galați”, ne-a declarat primarul comunei Vinderei, Ionuț Ghiur.

Realimentarea cu energie electrică a celor cinci sate s-a făcut după 15 ore, interval în care oamenii au stat ca în epoca primitivă, cu lumânări și candele. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: