Google+
Home » Administratie » Scandalul de la Primăria Ciocani ia amploare! Salariații se revoltă unul câte unul

Scandalul de la Primăria Ciocani ia amploare! Salariații se revoltă unul câte unul

de Crina BUTA

Scandalul recent izbucnit la Primăria Ciocani, după ce o angajată i-a acuzat pe primar și pe contabila instituției că folosesc un limbaj suburban în relațiile cu unii dintre funcționari, ia amploare.

După apariția articolului în care am relatat despre conflictul dintre Elena Tofan, pe de o parte, și primarul Gheorghe Călin și contabila Vasilica Olaru, pe de altă parte, s-a deschis Cutia Pandorei. Un alt angajat îl acuză pe primarul comunei de limbaj inadecvat și amenințări.

Nicușor Proca, bibliotecarul din Ciocani, susține că a fost amenințat de edil: „Cât voi fi eu primar, nu o să ai o viață prea bună cu mine!”. Omul se plânge că primarul îl pune la strâns gunoaiele din sat, la săpat șanțuri în locul asistaților sociali, deși nu este calificat pentru aceste munci care, în plus, nu sunt prevăzute în fișa postului său.

„ M-am săturat să mă pună la strâns gunoaie și la săpat șanțuri. Dacă protestez în fața lui, îmi este teamă că mă dă afară, așa cum m-a amenințat. I-am explicat că nu este meseria mea asta, dar nu am avut cu cine vorbi. De când a ieșit primar mi-a spus că nu o sa am o viață bună cu el. Înjurăturile sunt la ordinea zilei, mereu ne face incompetenți și proști. Sunt mulți angajați care au fost sau sunt în continuare jigniți de el, dar nu au curaj să vorbească, le este frică să nu își piardă pâinea”, ne-a declarat Nicușor Proca, bibliotecarul comunei.

Elena Tofan amenințată din nou?

Elena Tofan, cea care ne-a povestit în articolul trecut despre neregulile și limbajul suburban a primarului și al contabilei, revine cu o nouă acuzație: ”M-a amenințat marți că mă dă în judecată pentru că am vorbit despre neregulile din primărie, că nu vin toți angajații la program normal.”

Contactat de jurnaliștii Est News, primarul comunei Ciocani, Gheorghe Călin, nu a vrut să comenteze niciuna dintre acuzațiile aduse de bibliotecar. Ca și cum ar intenționa să nege ulterior declarația pe care o dă, acesta se teme să nu fie înregistrat.

„Nu spun nimic pentru că mă înregistrați”, a fost singura declarație dată de primarul din Ciocani, care a refuzat, astfel, dreptul de a-și spune punctul de vedere în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: