Home / Administratie / Goscom Vaslui SA execută silit debitorii la serviciul de salubritate

Goscom Vaslui SA execută silit debitorii la serviciul de salubritate

Goscom Vaslui SA se află în plin campanie de executare silită a celor cu restanțe la plata serviciului de salubritate prestat de către societate, valoarea totală a sumelor ce trebuie recuperate ridicându-se la aproape 1,5 milioane de lei. Principalii vizați de acțiunile întreprinse de către Serviciul Comercial al societății sunt cei cu datorii vechi, în unele cazuri de ani de zile, și care au refuzat orice formă de colaborare, cum ar fi plata eșalonată a datoriilor, fără a se mai apela la instanța de judecată, care înseamnă costuri suplimentare suportate, în final, tot de către debitor.

Zile grele pentru familiile și firmele din municipiul Vaslui care au datorii la serviciul de salubritate. Prestatorul de servicii Goscom SA a intensificat acțiunile de recuperare a debitelor de la cei care, în ultimii ani, au uitat sau, cu rea credință, nu au mai trecut pe la casieriile societății din strada Donici. De aceea, lunar, zeci de restanțieri sunt dați în judecată de către juriștii Goscom SA în vederea recuperării datoriilor. Astfel, din 2016 și până în prezent, peste 370 de persoane fizice sau juridice au ajuns în instanță, iar pentru 204 a început deja executarea silită.

Pentru mulți dintre debitori, s-a acceptat încheierea unor angajamente de plată tocmai pentru a nu se mai ajunge în instanță care înseamnă cheltuieli de judecată, de până la 1.000 de lei, suportate tot de către restanțieri. Numai în ultimii doi ani, am încheiat 200 de astfel de angajamente cu persoane fizice și agenți economici”, ne-a declarat directorul Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Din păcate, pentru o parte dintre cei cu datorii nici măcar executarea silită nu-i ajută pe cei de Goscom și asta din cauza faptului că nu au surse de venit pe care să se poată pună poprire. De altfel, aceștia sunt și cei mai mari restanțieri, cu sume de plătit între 5.000 și 8.000 de lei, acumulate în ani de zile, cu toate că și contravaloarea serviciilor este mare, ținând cont că sunt familii cu foarte mulți membri. De aceea, din cele 1,1 milioane de lei pe care societatea le are de recuperat de la populație, 70.000 de lei se regăsesc la primele zece familii debitoare. Fără nicio excepție, acești restanțieri sunt cazuri sociale aflate și în evidențele Primăriei Vaslui. Majoritatea locuiesc în zonele Rediu, Metalurgiei, Călugăreni, Castanilor și blocul 32.

În ceea ce privește agenții economici, aceștia au datorii totale de 350.000 de lei. ”Și de la firmele cu debite se recuperează foarte greu contravaloarea serviciilor prestate. Multe dintre acestea sunt în insolvență sau faliment, iar noi nu prea suntem printre primii la masa credală”, susține directorul Cătălin Bîrleanu.

Una peste alta, măsurile întreprinse în ultimii trei ani de Serviciul Comercial al Goscom Vaslui SA a dat roade. Și asta în condițiile în care s-a reușit recuperarea a 400.000 de lei de la restanțieri. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: