Google+
Home » Justitie » Vasluian trimis în judecată pentru trafic de migranți

Vasluian trimis în judecată pentru trafic de migranți

Un vasluian a fost trimis în judecată în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și tentativă de trafic de migranți. Acesta a fost cercetat timp de peste doi ani de Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui.

Bărbatul a aderat în perioada 2015 – 2016 la un grup infracțional organizat, din care făceau parte persoane de diferite cetățenii, care avea drept scop facilitarea migrării ilegale din Ucraina în Republica Moldova a unor cetățeni din Sri Lanka. Aceștia doreau să tranziteze România pentru a ajunge în vestul Europei.

La data de 12 martie 2016, la intervenția reprezentanților poliției de frontieră a Republicii Moldova, a fost depistat și reținut un membru al grupării infracționale de cetățenie moldovenească pe teritoriul Republicii Moldova, în timp ce încerca să faciliteze migrarea ilegală a unui grup de mai multe persoane în zona râului Prut. În același timp, lucrătorii de poliție de frontieră români l-au depistat pe inculpatul I.A. care aștepta pe teritoriul României preluarea grupului de imigranți.

Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunța cu privire la vinovăția inculpatului în cauză. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: