Home / Administratie / Veste bună pentru fermierii vasluieni care așteaptă subvențiile pe 2018

Veste bună pentru fermierii vasluieni care așteaptă subvențiile pe 2018

Avansul din subvențiile pe 2018 va crește de la 50% până la 70% , pentru a veni în sprijinul fermierilor care fac tot mai greu față fenomenelor climatice dificile din acest an.

Fermierii vor primi un avans mai mare din subvențiile agricole din Campania 2018. Nivelul avansurilor pentru plățile directe va crește de la 50% până la 70% De asemenea Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ar putea acorda separat avansuri pentru plata pe suprafață (SAPS) și sprijinul cuplat, anunță Ministerul Agriculturii într-un comunicat.

Avansul va fi majorat pentru a veni în sprijinul fermierilor care fac tot mai greu față fenomenelor climatice dificile din acest an.

Plata acestuia pentru anul de cerere 2018 se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2018, iar plata finală ca diferență între cuantumul acordat în avans și cuantumul calculat pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 – 31 martie 2019.

Până la 1 octombrie 2018 inspectorii APIA Vaslui efectuează controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, se va face în iarna sau în primăvara anului următor.
Precizăm că sprijinul financiar este acordat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cimitirele din Bârlad vor avea arhivă electronică și vor fi mai bine păzite

Cele două cimitire din Bârlad ...

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: