Home / Sport / Aur și argint pentru cele două canotoare ale județului la Campionatul European de Seniori de la Glasgow

Aur și argint pentru cele două canotoare ale județului la Campionatul European de Seniori de la Glasgow

Încă două prezențe pe podiumul internațional, de data aceasta la Glasgow (Scoția), întregesc palmaresul de invidiat al canotoarelor Beatrice Mãdãlina Parfenie (22 ani, din Bârlad) și Roxana Georgiana Parascanu (21 ani, din Pogana), ambele legitimate la Dinamo București.

Beatrice Mãdãlina Parfenie a cucerit sâmbătă aurul la Campionatul European de Seniori de la Glasgow după ce barca României a trecut prima linia de sosire la proba feminină de 8+1, după 6,08 minute 980/1000. Au mai pus umărul la această performanță deosebită Ioana Vrînceanu, Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Iuliana Popa, Mădălina Bereș și Diana Tîlvescu. Barca României a fost urmată de Marea Britanie, 6,10 min 090/1000, și Olanda, 6,10 min 780/1000.

Ghinionul a făcut ca Roxana Georgiana Parascanu să nu reușească și ea cucerirea celei mai prețioase medalii de la Glasgow, barca României terminând proba de patru rame pe locul doi, cu timpul de 6 minute 41 secunde 870/1000 după ce a fost la conducere până aproape de terminarea cursei. La această performanță și-au mai adus contribuția Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș și Mădălina Cașu. Aurul a fost obținut de barca Rusiei, care a trecut linia de sosire după 6 minute 39 secunde 970/1000.

Argintul cucerit la Glasgow este a doua medalie cucerită de Roxana Parascanu într-o săptămână, după ce aceasta a cucerit aurul pe 29 iulie, la Campionatul Mondial de Tineret din Poznan (Polonia).

Performanțele reușite de canotoarele din Bârlad și Pogana, împreună cu reușitele celorlalți sportivi din delegația României, au făcut ca țara noastră să ocupe primul loc la general la Campionatele Europene de Canotaj de la Glasgow, cu șapte medalii, dintre care trei de aur, două de argint și două de bronz. Pe locul doi s-a clasat Franța, cu cinci medalii: două de aur, una de argint și una de bronz. Podiumul pe națiuni a fost completat de Italia, cu șase medalii, dintre care însă doar două de aur și una de argint, celelalte fiind de bronz. (George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: