Home / Politic / Doi bârlădeni au acceptat ca la nunta lor să se strângă semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”

Doi bârlădeni au acceptat ca la nunta lor să se strângă semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”

de Mihaela NICULESCU

Nuntă inedită la Bârlad. Anca și Daniel Crețu au avut parte de o nuntă minunată, plină de surprize, mai ales pentru nuntași. Invitații au fost întâmpinați cu muzică, antren, meniu gustos, au primit mărturii, cum se face în asemenea ocazii, dar li s-a oferit și posibilitatea de a participa la campania „Fără penali în funcții publice”. Mirii spun că nu au dorit nicio clipă să politizeze evenimentul matrimonial și că acțiunea a însemnat un exercițiu democratic.

Sătul să lucreze în străinătate, departe de soție și de cele două fetițe ale sale, Daniel Crețu a acceptat imediat ideea vărului său din Galați, de a strânge semnături printre invitații de la nuntă, care doresc să scape țara de penali, membri ai tuturor partidelor politice, persoane certate cu legea, unii dintre ei cu condamnări.

Am acceptat imediat propunerea vărului meu, care este implicat în strângerea de semnături în Galați, pentru ca la nunta mea cei care doresc, să semneze pentru o țară fără penali în funcții publice. Dacă vom reuși să obținem numărul de semnături necesar, este un semn că nația asta va avea parte de un refresh. Și poate că noi, românii, o vom duce mai bine la noi în țară și nu vom mai fi slugi la străini. Eu îmi doresc să mă întorc în țară la familie, la rude, pentru că nicăieri nu este mai bine ca acasă. Lucrez din greu în Italia, în construcții. Nu câștig cât aș merita, dar oricum mult mai mult decât la mine în țară și în oraș. Cum să-mi întrețin familia cu un salariu minim pe economie și cu o soție casnică? Cei mai mulți români vor să se întoarcă acasă, dar cred că acum nu este încă momentul. În țară locurile de muncă sunt prost plătite, iar cele plătite cu bani grei sunt ocupate doar de pilele oamenilor politici. Observ că nici libertatea de exprimare nu ne mai este respectată. Noi, cei din diasporă, dar și cei care au rezistat eroic acasă, trebuie să ne mobilizăm și să scăpăm țara de penali, care se găsesc nu doar într-un partid, în absolut toate, de la cel mai jos nivel până la eșalonul superior. Mai e puțin până la încheierea campaniei și sper ca societatea civilă să se implice mai mult, pe ultima sută de metri”, a declarat pentru Est News Daniel Crețu.

La nunta familiei Crețu, care a avut loc pe 28 iulie, s-au strâns peste 50 de semnături, în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”. Unii dintre invitați nu au semnat pentru că semnaseră deja în localitățile unde domiciliază, iar câțiva s-au abținut. Toate semnăturile vor ajunge pe tabele separate în orașele unde își au domiciliul nuntașii care au semnat pentru o țară fără penali în funcții publice.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

Cetățenii și consilierii locali sună la Transurb Vaslui, pentru a se plimba cu noile microbuze

Noile microbuze urbane de transport ...

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: