Home / Social / Pericole mortale pe șantierele din județ

Pericole mortale pe șantierele din județ

Șantierele din județul Vaslui nu sunt pregătite și echipate ca la carte, iar muncitorii nu poartă echipamente de protecție.

În fiecare zi de joi, din luna iulie, inspectorii de muncă au descins pe șantierele din județul Vaslui, găsind o sumedenie de nereguli care pun în pericol viața muncitorilor. Concret, inspectorii nu au găsit balustrade de protecție și scări de acces pentru lucrul la înălțime, locurile și riscurile de accidentare nu erau semnalizate (surprindere utilaje, căderi materiale), muncitorii care lucrează la înălțime nu au fost examinați medical pentru acest gen de activitate, existau instalații electrice necorespunzătoare, iar lucrătorii nu foloseau echipamentul de protecție (centură de siguranță, căști de protecție) pe care-l aveau în dotare.

Toți cei 24 de angajatori verificați au fost sancționați, dintre care doi cu amendă în valoare de 9.000 de lei.

În același timp, pe patru șantiere au fost depistați șapte muncitori care lucrau fără forme legale de angajare, un alt muncitor avea un contract de muncă care nu a fost înregistrat la timp în REVISAL, iar a noua persoană avea contractul de muncă suspendat. Cei patru angajatori au fost amendați cu 20.000 de lei pentru fiecare muncitor care nu avea actele în regulă, valoarea totală a amenzilor fiind de 180.000 de lei.

Controalele au fot făcute în cadrul Campaniei Naționale “O zi pe săptămână”, grupul țintă fiind angajatorii și muncitorii din sectorul construcțiilor. Campania a fost motivată de numărul mare de accidente de muncă în acest domeniu de activitate (4 accidente de muncă în 2016 și 6 , dintre care unul mortal, în 2017)

La nivelul județului Vaslui sunt 314 agenți economici înregistrați în REVISAL cu 2.084 muncitori în sectorul construcțiilor. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: